63 golf- og jagtture gennemførte Bendt Bendtsen i tiden som minister. Flere fandt sted i arbejdstiden

Bendt Bendtsens ministerkalender har været så tætpakket, at han har været nødt til at gå på jagt og spille golf i arbejdstiden fra mandag til fredag hele 23 gange.

B.T. har fået fat i Bendt Bendtsens ucensurerede ministerkalender og kan i dag afsløre, at Bendt Bendtsen har været på hele 44 jagter og 19 golfture siden 2003. I alt 63 fornøjelsesture og ikke 33, som B.T. skrev i søndags.

Hele fire gange har De Konservatives topkandidat Bendt Bendtsen været på jagtture i udlandet i 2006 og 2007.

Hedeselskabet har betalt to jagtture til Letland på henholdsvis tre- og fire dage – begge på hverdage. Desuden har Bendt Bendtsen været på jagter i Polen og Sverige i henholdsvis fem dage og en weekend.

Alene i juleperioden – december 2006 til januar 2007 – er han på hele syv jagtture – og under valgkampen i 2007 er den daværende erhvervsminister på tre jagter.

Det var mødeaktivitet
B.T. kunne i søndags afsløre, at Bendt Bendtsen var blevet politianmeldt for bestikkelse af Hørsholms borgmester Uffe Thorndal ved at modtage jagt- og golfture for en kvart million fra store virksomheder som Carlsberg, Danisco, Danfoss og Hedeselskabet.

Hertil svarede Bendt Bendtsen, at han anså jagt- og golfturene for møder.

- Jeg har holdt utrolig mange møder med folk fra erhvervslivet. Jeg har mødt erhvervslivet på kontoret, i virksomhederne, til en frokost – og ja også på golfbanen og på jagt, skrev Bendt Bendtsen til B.T.

Voldsomt omfang
En gennemgang af Bendt Bendtsens kalender viser, at de virksomheder, der har betalt jagter for ministeren, har haft let adgang til ministeren i arbejdstiden, hvor der bliver revet timer ud af kalenderen på kontoret til direktører fra bl.a. Hedeselskabet og Danisco.

- Og det er her, at det for alvor bliver problematisk, for hvem siger, at jagtturene ikke gør, at ministeren føler, at han må sætte tid af til firmaerne. Det er derfor, at der er så klare regler, der forbyder ministre og embedsmænd at tage imod gaver. Omfanget i den her sag er meget voldsomt, siger lektor i forvaltningsret Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet.

Folketingets Ombudsmand bad i går om en redegørelse fra ministeriet for de mange golf- og jagtture, som Bendt Bendtsen har været på.

Det stemmer
Bendt Bendtsen svarer i en mail til B.T.

- Jeg har meget svært ved at se, at der skulle være noget nyt under solen. Det fremgår af den redegørelse, som Økonomi- og Erhvervsministeriet kom med i juli 2008, at jeg har deltaget i gennemsnitlig fem jagter om året som minister, og det stemmer vist ret nøje overens med det antal, B.T. nu kommer med.

Nu har B.T. så også kigget i min helt private kalender og min kalender som partiformand, og det betyder, at mine private jagtture, som jeg selv har betalt, åbenbart også skal i avisen, skriver han.

Dét svar kan give Bendtsen problemer, fordi han så i mange af de private jagter har brugt ministerbilen til transport. Det er ulovligt.