Hells Angels’ håndlangere sigtet og dømt dobbelt så mange gange som indvandrerbander.

AK 81 har det mest blakkede synderegister blandt alle de mest hardcore bandemedlemmer i Danmark sidste år.

Politiet mener, at det er udtryk for, at de er villige håndlangere for de efterhånden aldrende medlemmer af Hells Angels og kæmper storebrødrenes kriminelle kampe.

En opgørelse over antallet af sigtelser og domme i Rigspolitiets banderapport, der netop er udkommet, viser, at de 113 medlemmer af AK81 hver havde gennemsnitligt fire sigtelser eller domme for alvorlig kriminalitet hængende over hovedet i 2008.

Til sammenligning er tallet for moderklubben, Hells Angels, én dom eller sigtelse pr. mand i gennemsnit, mens ærkefjenderne fra Blågårds Plads havde knap to sidste år.

- AK81-folkene bliver taget på grund af deres kriminelle aktiviteter, og de fungerer som nyttige håndlangere for Hells Angels.

De er noget yngre end persongruppen i Hells Angels, og så er de langt længere fremme i skoene med hensyn til sigtelser end de fuldgyldige medlemmer. I forhold til afstumpethed er der ikke den store forskel, siger chefen for Rigspolitiets Nationale efterforskningscenter, NEC, Kim Kliver.

Læs mere nedenfor

Gamle drenge i HA
I rapporten fremgår det, at AK81 med deres gennemsnitsalder på 27 år, formentlig også udfører kriminelle handlinger for Hells Angels, fordi de fuldgyldige medlemmer er oppe i årene - gennemsnitligt over 39 år gamle, 43 i København - og kæmper mod væsentligt yngre modstandere fra bandemiljøet.

- Vi er med til at gøre op med den idylisering, som nogen giver indtryk af. Til tider har man også fået det til at se ud som noget racemæssigt. Det her handler om kriminalitet. Det andet er en retorik for at få nye medlemmer, siger Kim Kliver.

Han håber, at politiets massive pres kan gøre det mindre attraktivt at blive rekrutteret til banderne. B.T. forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra Hells Angels talsmand, Jørn Jønke Nielsen.