Det var en 16-årig norsk dreng, der gjorde politiet opmærksom på den chatbesked, der mandag førte til anholdelsen af en 14-årig dansk dreng fra Helsingørområdet.

Ifølge chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi mere end antydede chatten, at den 14-årige ville gå amok med skydevåben mandag kl. 12.

- Han skrev skolens navn, dato og tidspunkt og efterfulgte det med ordene: Wish me luck (ønsk mig held og lykke), siger Flemming Drejer.

Politiet blev opmærksom på den 14-åriges trusler via norsk politi, der fik en henvendelse fra en norsk borger.

- Den 14-årige har åbenbart chattet på et lille lukket netværk, som den norske borger har haft adgang til. Han ringede så til politiet med sin mistanke, og de kontaktede os, siger Flemming Drejer.

Det lykkedes ikke politiet at identificere den 14-årige bag chatprofilen før mandag eftermiddag, hvorefter han straks blev opsøgt på sin hjemmeadresse. Da politiet ankom til stedet, sagde den 14-årige ifølge Flemming Drejer:

- De er her, fordi jeg har truet med at skkyde eleverne på Rønnebærskolen.

Ifølge drengen var det et udslag af kedsomhed, der fik ham til at skrive truslerne, og politiet har ikke fundet våben eller andre tegn på, at han ville gøre alvor af den foruroligende chat.

- Men vi tager det meget alvorligt, og havde han været 15 år, ville vi have sigtet ham for drabsforsøg, siger Flemming Drejer.

Drengen, der ikke var elev på skolen, bliver nu i stedet overladt til de sociale myndigheder.

Den 14-åriges elektroniske trusler kommer kun få dage, efter at en 17-årig dreng gik amok og skød 15 mennesker og sig selv på en skole i Wittenden nær Stuttgart i Sydtyskland.

/ritzau/