Folketinget Ombudsmand vil nu overveje at lave en undersøgelse af om det var lovligt, at Bendt Bendtsens mange jagtgaver

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen følger tæt med i sagen om tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens mange jagt- og golfture betalt af en række store danske virksomheder.

Det sker efter, at B.T. i dag afslørede, at den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen fredag blev politianmeldt for bestikkelse og for at have modtaget dyre jagter og golfture af landets største virksomheder for mindst en kvart million kroner. Politianmeldelsen bliver bekræftet af Fyns Politi, hvor den konservative spidskandidat til EU-parlamentet, har arbejdet i over 20 år.

I de næste dage vil Folketingets ombudsmand overveje at lave en egentlig undersøgelse af de 33 jagt- og golfture, som Bendt Bendtsen har modtaget fra store virksomheder som Carlsberg, Danfoss og Danisco. Det sker sjældent, at Folketingets ombudsmand tager en sag op af egen drift.

- Nu vil jeg følge med i sagen de næste dage. Og så vil jeg overveje, om vi skal lave en egentlig undersøgelse. Det kan både være en mindre undersøgelse eller en af de større, som da jeg sidste år undersøgt embedsførelsen i Udlændingeservice over et halvt år, siger Hans Gammeltoft-Hansen.

Samtidig slår han fast med syvtommers søm, at den konservative spidskandidat til EU-parlamentet, da han var minister var omfattet af nøjagtig de samme regler, som gælder for de ansatte i ministeriet.

Den konservative pressechef Rikke Egelund har ellers forsøgt, at bilde B.T. ind, at ministre slet ikke er omfattet af samme lov, som de ansatte.

- Men det er ikke rigtigt. I de tilfælde, at en minister optræder som sådan, så er vedkommende underlagt nøjagtigt den samme forvaltningslov, der gælder for de ansatte. Og det gælder også modtagelsen af gaver og ture, siger Hans Gammeltoft-Hansen.