Chokerede kammerater så til, da en kun 16-årig fodboldspiller fra klubben KB lørdag ved middagstid fik hjertestop under en træningskamp mod B93. Det lykkedes for en træner, der har en fortid som ambulancemand, at få hjertet i gang igen, men lægerne på Rigshospitalets traumecenter i København kunne ikke redde drengens liv.

Lørdag aften blev Anders Hansen erklæret hjernedød og respiratoren blev slukket efter at hans familie og tvillingbror havde sagt farvel ved hospitals-sengen.

Det lykkedes i første omgang at få liv i den 16-årige. Men siden fik han tilbagefald, fortæller politiets vagtleder Erik Gøtsche.

- Under træningskamp mellem KB og B 93 på førstnævntes anlæg er der sket den ulykkelige situation, at Anders Hansen i en hændelig spilsituation er blevet ramt så uheldigt, at det har medført hjertestop og kvæstelser som Anders nu behandles for på Rigshospitalet, kunne KBs ungdomsformand Henrik Frøling Pedersen fortælle til Bt.dk. lørdag eftermiddag.

- Anders situation er desværre meget kritisk, så alle vores tanker går nu til Anders og familien. Hans mor og far og en tvillingebror er hos ham på Rigshospitalet. Og sammen med dem er en af vore trænere til at trøste og støtte dem, fortsætter fodboldlederen.

- Anders er en rigtig dygtig målmand og en utrolig frisk og sød fyr, så det her er noget, som virkelig gør ondt hos alle her i klubben, slutter Henrik Frøling Pedersen.

Som nævnt valgte familien så sent lørdag aften efter at have rådført sig med lægerne at slukke for Anders' respirator.

Det er ikke helt klart, hvorfor den 16-årige KB-spiller, der var målmand, pludselig fik hjertestop, men meget taler for, at det skete efter at han blev ramt i hovedet af et knæ i forbindelse med en redning.

-Vi blev kontaktet umiddelbart efter episoden. På anlægget var samlet mange unge drenge, som på det nærmeste var i chok. Så vi kontaktede Falcks kriselinje, som omgående stillede med en krisepsykolog, siger den centrale vagtleder hos politiet, Mogens Knudsen.

Bt.dk.s journalist og fotograf på KBs anlæg kunne ved 14.30 tiden konstatere, at de unge spillere samt træner og leder fortsat var samlet og fik professionel psykologhjælp. Ligesom flere forældre var mødt op.