Elisabeth Fritzl og hendes seks børn kan starte et nyt liv med hjælp fra penge, som sexmonstret tjener på tv-interview. Ofrene for Josef Fritzls kælder-tortur stod ellers til at blive pengeløse, efter deres fangevogter gik konkurs.

Der er atter håb for Elisabeth Fritzls fremtid. Efter den 42-årige kvinde slap ud af sit fangehul i kælderen under forældrenes hus i den østrigske by Amstetten sidste år, har det vist sig, at hendes far og fangevogter Josef Fritzl var gået konkurs.

Dermed stod hun og hendes seks børn udover et livslangt traume også uden en mønt på lommen.

Nu er der imidlertid kommet hjælp fra uventet side, hvilket skaber nye muligheder for den lille families fremtid. Josef Fritzl har nemlig indvilget i et betalt tv-interview, der skal laves umiddelbart efter der falder dom i den rystende sag i senere i marts, og pengene kommer til at gå ubeskåret til hans datter Elisabeth.

Ekstraordinær tilladelse til tv-interview
Hendes håb om at kunne gøre krav på sin fars syv ejendomme som erstatning for tort og svie gennem 24 år faldt til jorden, da det sidste måned blev erklæret, at han var gået konkurs.

Dermed så det ganske sort ud for Elisabeth Fritzl og hendes børn, indtil de østrigske myndigheder gav grønt lys for, at Josef Fritzl kunne tage penge for et tv-interview og derefter videregive hele beløbet til sine slægtninge.

- Under normale omstændigheder ville intet respekteret medie betale en kriminel for at fortælle sin historie, og slet ikke én som Josef Fritzl, men i den særlige situation, hvor hver en øre går direkte til ofrene, håber jeg, at det vil vække positiv opmærksomhed, siger nyhedschefen for Central European News David Hill.

Beløbet for det ekstraordinære tv-interview med Josef Fritzl er ukendt, men skal efter sigende være nok til, at Elisabeth Fritzl og hendes børn kan opstarte et nyt liv.

Elisabeth Fritzl er, siden hun slap ud af fangekælderen, blevet tilbudt beløb i millionklassen for at fortælle sin historie, men har gang på gang afslået.

Vil ikke selv interviewes
- Vi respekterer Elisabeths ønske om ikke at blive tvunget ud i offentligheden, så hun kan få en chance for at opbygge et liv uden at skulle sælge sin historie til medierne. Hun vil have muligheden for at kunne gå rundt på gaden, uden nogen ved hvem hun er, siger David Hill.

Nu ender det altså med at blive Josef Fritzl selv, der skal hjælpe hende i gang, mens han formentlig kommer til at afsone de næste mange år bag tremmer.

Retssagen mod ham, der blandt andet indebærer tiltaler for drab, voldtægt og frihedsberøvelse, starter den 16. marts.