Rockerne og indvandrer-banderne oplever at nye medlemmer strømmer til fra alle dele af landet. Politiet ved at miste overblikket

Rockerne og indvandrerne i bandekrigen får i øjeblikket så mange nye medlemmer, at politiet er ved at miste overblikket over udviklingen, skriver Berlingske Tidende.

Politiet overvåger 700 rockere og 300 fra bandemiljøet, men rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg vurderer at de to grupperinger i dag er lige store. Dermed er der formentlig tale om 1500 indvandrere og rockere i konflikten.

-Tallet vokser desværre, og vi kan se at der bliver trukket folk ind hele tiden. Der sker en eller anden form for mobilisering, og vi møder konstant unge mennesker, som vi ikke har stiftet bekendskab med før, siger Jens Henrik Højbjerg.

Kommer fra Fyn og Jylland
Det er især indvandrerne, der tiltrækker nye til bandekrigen. 24 timer skriver torsdag, at indvandrere fra resten af landet er begyndt at køre i små hold til Nørrebro for at blande sig.

-På vores møde onsdag morgen fortalte vores nathold, at de havde bortvist flere indvandrere fra indre Nørrebro, som var kommet til København fra Fyn og Jylland. Kollegerne på stedet valgte at sende dem hjem igen, forklarer chefpolitiinspektør Per Larsen hos Københavns Politi.

Integrationskonsulent Manu Sareen bekræfter, at mange unge indvandrere er klar til at kæmpe.

-Det er helt tydeligt, at der er ved at blive etableret stor opbakning rundt om i landet, fordi det er blevet en ‘dem-mod-os’ konflikt, siger han.