Med 10 konkrete forslag melder SF sig med løsninger på bandekrigen. Partiet er klar med en jernnæve overfor bander og rockere, samt en udstrakt hånd på sigt.

På linje med tirsdagens bandepakke fra Venstre står SF nu også klar med en række konkrete tiltag, der skal dæmme op for den verserende bandekrig i Københavns gader. SF deler deres 10 forslag op i "fem hårde, der virker nu" og "fem kloge, der virker om et år".

Som det hed sig i Venstres forslag, vil også SF skærpe straffen for besiddelse af skydevåben, så det straffes med minimum ét års fængsel. På samme tid skal det være muligt at udvise bevæbnede bandemedlemmer, hvis de ikke er danske statsborgere.

SF vil samtidig have både rockerborgene og indvandrernes tilholdssteder lukket, skærpe grænsekontrollen og have politiet til at mandsopdække centrale aktører i bandekrigen.

Sammen med den øjeblikkelige jernnæve-indsats, spiller SF ud med fem forslag, der skal bringe politiet tilbage i nærmiljøet, socialt mandsopdække unge kriminelle, styrke forældreansvar samt den boligsociale indsats og udbyde flere meningsfulde aktiviteter for unge.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) fremlægger senere i dag sit bud på en bandepakke.

/ritzau/