B.T. har talt med fire kendte, der bor på Nørrebro og deres budskab til banderne er klart: Stop det vanvid.

Forfatteren B.S. Christiansen
- Det er helt utilstedeligt, at der i vores samfund er nogle, som er så kyniske og afstumpede, at de er med til at gøre almindelige borgere utrygge. Derfor skal der, med baggrund i det, som er sket i København i den seneste tid, sættes ind øjeblikkeligt på to områder.

- For det første skal politikerne lave en særlov, der går på, at det skal have en enorm straffemæssig konsekvens, hvis man bliver taget med skydevåben eller kniv i bymæssig bebyggelse.

- Straffen skal være så hård, at det virkelig batter. Politiet gør efter min mening en stor indsats, men man må øjeblikkelig indsætte alle de specialstyrker, man har. De skal arbejde under cover og infiltrere de miljøer, det drejer sig om. Ved at ligne dem, der skyder efter hinanden, vil de være i stand til at gøre noget på stedet og øjeblikkeligt.

Klaus Bondam, radikal teknik- og miljøborgmester i København
- Jeg er vred, rigtig vred. Jeg er vred over som københavner at blive taget som gidsel i en et opgør mellem nogle hårdkogte spadebander, der ikke er blevet voksne og ikke har lært at opføre sig ordentligt og have respekt for deres medmennesker. Noget som ellers normalt er en dyd på Nørrebro.

- Vi er mange stærke borgere, der elsker Nørrebro. Jeg er selv så glad for at bo på Nørrebro, hvor kulturerne mødes og hvor man hver dag kommer til at tænke på hvorfor, man har truffet de valg, man har truffet.

- Vi skal have mere politi på gadeplan og vi skal have gjort noget ved hashhandlen. Det er jo tydeligt at den kom hertil, da politiet ryddede Pusher Street på Christiania. Og vi har indkaldt til borgermøde hvor alle borgmestrene stiller op og vi kan diskutere med hinanden, hvad vi skal gøre. Jeg håber, vi kan få nogle gode idéer og sende et signal til bøllerne om, at vi ikke vil finde os i mere ballade i vores bydel.«

Komikeren Jacob Haugaard
- Det er fuldstændig absurd, hvad der foregår. Jeg hører folk sige: 'Lad dem dog slå hinanden ihjel' , men det er naturligvis et primitiv tankegang. Jeg kan godt forstå at folk er bekymrede, og det er jo efterhånden også så grotesk, at man næsten bliver forbavset, hvis der ikke har været skyderi en aften i København.

- Jeg foreslår, at man bygger et nyt fængsel og får dem alle sammen buret inde. Måske skal vi indføre nogle mere barske våbenlove. Det er jo efterhånden så afsindigt, at man ikke har check på, hvor mange våben der er. Vi risikerer på længere sigt at få amerikanske tilstande, og det er enormt bekymrende.

Forfatteren og entertaineren Lotte Heise
- De involverede personer er jo skrup-hamrende syge i bøtten. De er jo ikke normalt, at man render og skyder på hinanden rundt om i gaderne, som det sker i København. Det er kommet helt ud af proportioner, hvad der foregår.

- Der er efter min mening nærmest tale om en slags undtagelsestilstand, og derfor synes jeg, at vi må give politiet nogle større beføjelser og finde nogle penge, så politiet bedre kan sætte ind mod de involverede parter.

- Måske skulle man om muligt slække lidt på nogle retslige principper, så man kan få fjernet nogle af de involverede et stykke tid, uden at de nødvendigvis skal stilles for en dommer – det kunne de komme senere. På den måde kan man måske medvirke til, at undgå at uskyldige mennesker bliver slået ihjel.