Formelt bliver nye medlemmer af den internationale olympiske komité først valgt på IOC-sessionen i København til oktober. Men kronprins Frederik er så godt som sikker på at få opfyldt sin ambition om at blive Danmarks næste IOC-medlem

Kronprinsen skal vælges af de nuværende IOC-medlemmer. Men der bliver ikke tale om en valgkamp, for IOC's eksekutivkomité opstiller kun det antal kandidater, som der er plads til, og kun én gang i historien er en kandidat blevet forkastet, skriver Politiken. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har nu fået forvisninger om, at kronprinsen vil blive indstillet.

Det skriver Politiken mandag.

- Jeg vil helst ikke sætte procent på, men jeg anser det for 99 procent sandsynligt, siger DIF's formand Niels Nygaard til Politiken.

- Jacques Rogge har ret klart tilkendegivet, at kronprinsen er blandt de fire til syv kandidater, der figurerer på listen i København. Men formelt og endeligt vil det ikke være, før IOC's eksekutivkomité foretager indstillingen, siger Niels Nygaard til Politiken.

Kai Holm, der indtil i år var dansk IOC-medlem, styrer kronprinsens kandidatur. Han deler Niels Nygaards opfattelse af, at det er næsten sikkert, at kronprinsen bliver valgt. Men af frygt for at forstyrre processen melder han mere forsigtigt ud.

- Jacques Rogge har sagt, at kronprinsen er en egnet kandidat, og at han vil være velegnet som IOC-medlem. Det er så langt, som vi kan sige på nuværende tidspunkt, siger Kai Holm til Politiken.