Om få uger går retssagen mod det 73-årige sexmonster Josef Fritzl i gang. I løbet af 24 år holdt han sin datter og hendes børn indespærret i sin hemmelige kælder. Nu fortæller han, at naboerne i den lille by ignorerede, hvordan han gang på gang bar mad, møbler og fjernsyn ned i kælderen, hvorfra der kom lyde.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Psykologiske undersøgelser af det østrigske sexmonster Josef Fritzl fortæller en uhyggelig historie.

Den 73-årige voldtægtsforbryder og fangevogter fra den lille by Amstetten afslører, hvordan han uden problemer kunne smugle alt lige fra mad til møbler ned i kælderen ved højlys dag, uden nogle af hans naboer lagde mærke til det.

- Ingen tog notits af, at jeg bar fliser, skabe, fjernsyn og møbler ned i kælderen, heller ikke, når der kunne høres lyde dernede fra, siger Josef Fritzl.

- Denne "vende den anden kind til"-attitude, som Fritzls naboer tilsyneladende har haft, har skabt en debat blandt eksperter i Østrig. Flere af dem mener, at attituden bunder i en grundlæggende lydighedsfølelse overfor autoritære personer som blandt andet Josef Fritzl.

LÆS OGSÅ
  • Josef Fritzl vil åbne rædselskælderen som museum
  • Ny chokafsløring: Fritzl holdt sin mor indespærret i 21 år
  • Hitler-imitator skal spille Josef Fritzl
  • Fritzl: Verden skal lære af mig


  • Voldtog sin datter op til tre gange om dagen
    Uddrag fra de psykologiske undersøgelse, der er lavet af fire læger, viser også, at Fritzl var fuldt ud bevidst om sine handlinger, da han i 1984 spærrede sin dengang blot 18-årige datter Elisabeth inde i sin hemmelige kælder.

    - Det var i sommeren 1984 jeg fandt min datter liggende fuldstændig apatisk i sin seng. Hun havde sniffet rengøringsmidler, og jeg besluttede at tale med hende nede i kælderen, siger Fritzl til den berømte psykolog Dr. Adelheid Kästner.

    Det blev dog ikke blot til en snak nede i kælderen. Da 18-årige Elisabeth Fritzl ikke reagerede på sin fars vrede, besluttede han nemlig at lade hende forblive i kælderen for lås og slå.

    I løbet af de næste 24 år besøgte Fritzl jævnligt sin datter i kælderen, og i perioder voldtog han hende op til tre gange om dagen.

    Som følge deraf fødte hun syv børn i kælderens dyb, hvoraf den ene døde tre dage gammel og blev brændt i husets brændeovn.

    Retssagen mod Josef Fritzl begynder den 16. marts. Han er sigtet for mord (på den blot tre dage gamle baby), incest, voldtægt, slaveri samt indespærring.