Omkring 200 dødelige projektiler er fløjtet rundt på gaderne i København alene under de 29 skud-episoder, der kan sættes i forbindelse med den seks måneder lange konflikt mellem rockere og indvandrerbander.

Uskyldige mennesker er nu direkte i skudlinjen, men nærmest ved et mirakel har skyderiene hidtil 'kun' kostet tre menneskeliv, og ti er blevet kvæstet - senest natten til mandag, da fire mennesker blev ramt på Cafe Våren på Amager.

I fredags blev en 25-årig, der intet har med banderne at gøre, likvideret i Mjølnerparken, og lørdag blev en uskyldig 32-årig færing skudt ned på vej til en koncert på Nørrebro. Måske blev han plukket ud som et tilfældigt offer for at hævne drabet i Mjølnerparken.

Bevæbnet til tænderne
Krigen brød ud i lys lue, da Osman Nuri Dogan, 19, blev ramt i brystet under et 'drive by' skyderi på Ruten i Tingbjerg den 14. august sidste år. Fra en bil blev der åbnet ild med en AK 47 automatriffel og 29 skud piskede over torvet, hvor 16 unge indvandrere stod.

Osman Dogan bar selv en pistol i bukselinningen, og da hans venner stak af, efterlod de en taske med to skarpladte pumpguns.

Politiet anholdt en 22-årig fra HAs støttegruppe AK 81, men måtte løslade ham. Siden drabet på Osman Dogan er skyderi efter skyderi blevet 'byttet', og hævn-spiralen ser ikke ud til at stoppe.

Da Hells Angels i 80’erne og 90’erne var i krig med Bullshit og Bandidos, var modstanderne synlige, kendte og havde et hierarki, der lignede HAs. Kampen stod om magt og territorier.

Men denne gang er modstanderen mere usynlig og diffus. Indvandrer-banderne har ingen klubhuse eller 'uniformer'. De er en halv snes mindre bander, som også i en vis grad slås indbyrdes.

De er meget autonome, uden et klart hierarki og ledelse. Motiverne til 'krigen' mod HA og især støttegruppen AK 81 er et misk-mask af magt, æresbegreber, kriminelle territorier, personlige opgør og hævn for hævnens skyld.