Skyderierne i København fortsætter med uformindsket styrke. Fire personer blev ved 1-tiden i nat ramt af skud på Café Våren på Amager. En 30-årig mand blev dræbt, mens de tre sårede her til morgen er meldt uden for livsfare. Gerningsmændene stadig på fri fod. Politiet kunne lidt før kl 2.40 fortælle, at en af de fire var død af skudsår. Skyderiet fandt sted på Cafe Våren, der er kendt som et AK81 tilholdssted. En af de sårede er en kvinde.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Så skete det igen. Omkring klokken 1 i nat blev fire mennesker ramt af skud, da gerningsmænd trængte ind på på Café Våren på Amager, hvor ofrene befandt sig.

En 21-årig mand blev passet op ude foran cafeen, hvor to gerningsmænd truede ham med en pistol til at lægge sig ned på maven på fortorvet.

- De to gerningsmænd åbnede derefter døren ind til i caféen, og skød vildt omkring sig, oplyser efterforskningsleder Tommy Keil.

Ifølge hans kollega, efterforskningsleder Henrik Svindt, så blev der affyret omkring ti skud inde i caféen.

En 20-årig mand blev skudt i benet og en 32-årig kvinde i armen. Derudover blev en endnu uidentificeret mand ramt af fire skud. Han døde efterfølgende af sine kvæstelser.

- Herefter diskuterer gerningsmændene kort, om de skal dræbe manden på fortovet, før de skyder ham i knæ og balle og løber fra stedet, oplyser Henrik Svindt til bt.dk.

- Det er de typer, vi er oppe imod, konstaterer efterforskningslederen kort.

- Vi ved ikke, om de er gået efter nogen bestemte personer, men vi formoder, at de er trængt ind for at få ram på nogen fra enten HA eller AK81, tilføjer Henrik Svindt.

LÆS OGSÅ
  • Nabo til skuddrama: Jeg hørte folk skrige højt
  • Bandekrigen: Derfor slås de
  • Jønke: Jeg kender ikke ofrene
  • fieldset>

    Én dræbt og tre såret - ejeren af caféen tavs
    De tre sårede meldes til morgen udenfor livsfare.

    Der var flere vidner til skudepisoden på cafeén, der ligger få hundrede meter fra HA-rockerborgen på Lindgreens Allé, men flere forsvandt, inden politiet nåede at afhøre dem.

    Bt.dk har her til morgen talt med ejeren af Café Våren, Frank Kristensen, der også er indkøbschef i Parken.

    - Jeg har overhovedet ingen kommentarer og ønsker ikke at udtale mig, siger han.

    Gerningsmænd løb derfra
    Ifølge politiet var nedskydning af tre mænd og en kvinde del af bandekonflikten.

    Om gerningsmændene siger han til bt.dk:

    Gerningsmændene beskrives som to unge mænd med indvandrerbaggrund, omkring 18- 20 år gamle. De var begge bevæbnet med en 9mm-pistol og var iklædt et tørklæde for den underste del af ansigtet.. De blev efter skyderiet set løbe ad Backersvej ind mod byen og derpå til højre ned mod Øresund.

    Skyderiet fandt som sagt sted på Café Våren, der ligger på Backersvej nær Lergravsparkens Metrostation.

    Skudepisoden sker ovenpå en voldsom weekend. Fredag aften blev en iraker skudt og dræbt i Mjølnerparken på Nørrebro. Lørdag blev en færing, der ledte efter en P-plads i Blågårdsgade-området ramt af skud i ryggen, men overlevede mirakuløst.