De Radikale fortsætter dramatisk nedtur mod spærregrænsen og får kun 2,4 procent i ny meningsmåling. Alligevel står rød blok til 89 mandater mod 86 til blå blok

Trods udsigt til rødt flertal fortsætter De Radikale deres styrtdyk mod spærregrænsen i en ny meningsmåling, som Catinét har foretaget for Ritzau.

Med en vælgeropbakning på blot 2,4 procent taber partiet yderligere 0,5 procentpoint i forhold til en måling for 14 dage siden. Hvis der var valg i dag, ville De Radikale blot få fire mandater. Det er mindre end halvdelen af de ni, partiet fik i 2007-valget, der i forvejen blev betragtet som et dårligt valg for partiet.

Den udvikling vækker ikke glæde hos det lille midterparti. Men den tidligere leder Marianne Jelved søger at bevare roen.

- Vi var også nede i nærheden af to procent i vinteren 1990-1991, da vi havde forladt Schlüter-regeringen. Det lykkedes os at komme ud af det også. Der er ikke andet at gøre end at holde fast i det lange, seje træk og bidrage til at skaffe en anden parlamentarisk situation end den, vi har i dag, siger hun.

Ligesom for 14 dage siden står rød blok til 89 mandater, mens VKO-partierne står til 86 mandater.

/ritzau/