Muslimsk forening lider under Naser Khaders nedtur. Associeringen med den tidligere populære politiker har smittet negativt af på foreningen, der i 2006 blev stiftet af Naser Khader.

I dag har foreningen af demokratiske muslimer ikke så mange medlemmer som de havde en gang.

- Folk forbinder demokratiske muslimer med Liberal Alliance og Naser Khader. Du får mig ikke til at sige, hvor mange medlemmer vi har nu, men jeg kan fortælle, at det er begrænset. Men hellere 10 medlemmer, der arbejder hårdt, end 1100 medlemmer, der ikke laver noget,« siger talsmand for Demokratiske Muslimer Adel Sadek.

Naser Khader afviser, at hans politik skulle have noget at gøre med medlemsflugten.

Muhammed-krisen
- Jeg tror ikke, at foreningens medlemstal har noget med politisk holdning at gøre. Det er en forening, der opstod under Muhammed-krisen, da der var brug for den, og jeg tror, den let kan opstå igen, hvis der skulle blive behov, siger Naser Khader.

Han medgiver dog, at hans medvirken muligvis har haft negative følger for foreningen.

- Det er en fordel og muligvis også en ulempe, at jeg var med til at starte foreningen. Jeg brugte min folkelige opbakning og troværdighed til at få den forening op at køre, siger Naser Khader, der stadig er medlem af foreningen, men i 2007 fratrådte som formand.

Slumrende hjemmeside
Siden da er mediedækningen af foreningens aktiviteter minimeret, og deres hjemmeside er ikke blevet opdateret siden maj sidste år. Nogle få aktive medlemmer arbejder videre.

- Man bruger alt for meget tid på at debattere Khaders involvering i stedet for at koncentrere sig om de vigtige emner, som vi arbejder med. Vi gør rent faktisk en masse for indvandrergrupperne og ikke blot for muslimerne. Vi arbejder både med sundhed og mentorordninger for at få indvandrerne i arbejde, siger Adel Sadek.

Det er ikke helt i tråd med foreningens oprindelige mål.

- Vi skal ikke bare have en forening for at have en forening. Det er fint, hvis de støtter integrationsprojekter, men de skal ikke bare gøre det for at gøre det. Tanken var fra begyndelsen, at det ikke var en forening, der bare skulle blande sig i alt, siger Naser Khader.lkl@bt.dk