Ole Hyltoft, der er udpeget af DF som medlem af DR's bestyrelse, bliver næstformand. Han vil kæmpe for klassisk kultur og ønsker mindre plads til ungdomskultur.

Litteraturen skal "op på benene igen" og de klassiske torsdagskoncerter transmitteres på DR2. Til gengæld bør DR skrue ned for det dominerende ungdomsfokus, som gennemsyrer programmer som X Faktor, fredagssatiren og radiokanalen P3.

Sådan lyder visionerne fra Ole Hyltoft, der tirsdag kl. 12 blev ringet op af kulturminister Carina Christensen (K) og udnævnt som næstformand i DR's bestyrelse.

- Ole Hyltoft har gennem medlemskabet af DR's bestyrelse de sidste år fået en god indsigt i DR's forhold, og er dermed godt klædt på til at supplere Michael Christiansen i formandskabet, udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Også hovedpersonen selv, der er udpeget af Dansk Folkeparti til at sidde i bestyrelsen for DR, var tilfreds med udnævnelsen.

- Jeg er virkelig glad for det, for jeg har beskæftiget mig med DR nærmest hele mit liv. Det er en stor ære og jeg glæder mig meget til opgaven. DR er den vigtigste kulturformidler, vi har herhjemme, og vi skal forsvare dansk kultur, siger den nye næstformand.

/ritzau/