Tre 15-årige gade-røvere tog billeder af ofrene og truede med at dræbe dem, hvis de anmeldte røverierne til politiet.

- Vi har ikke set dét før. Det er groft, en måde at intimidere ofrene på. Ikke bare bliver man frarøvet sine effekter, men så bliver man også fotograferet i forsøget på at forhindre, at man anmelder det til politiet, siger efterforskningsleder Henrik Andersen, Station City.

De tre unge, der er af anden etnisk herkomst, slog i lørdags til på Strøget i København, hvor de, ifølge sigtelsen, overfaldt en 16-årig dreng ved Badstuestræde ved 21-tiden.

Han blev slået i brystet og hovedet, truet og måtte aflevere 200 kr. og en Louis Vuitton nøglering.

Så fotograferede en af røverne offeret med sit mobilkamera og sagde: "Hvis du melder det, så bliver du skudt. Jeg har kontakt til den polske mafia."

Den ene af de 15-årige begik to dage senere, ifølge sigtelsen, et tilsvarende røveri på Fisketorvet i København sammen med en ukendt medgerningsmand. Kl. 16.50 passede de en ung mand og truede ham: "Giv mig din telefon, du er lige blevet rullet".

"Du bliver nakket"
Offeret gav dem sin mobiltelefon og 100 kr.. Men så tog den 15-årige et foto af offeret og truede ham med, at han ville blive "nakket", hvis han sladrede til politiet.

Den 15-årige nægter sig skyldig i røverierne og i at have truet ofrene, men erkender tyveri fra den forurettede på Fisketorvet.

Alle tre 15-årige blev i dag fremstillet i Københavns dommervagt og fængslet i 13 dage. Retsmødet skete bag lukkede døre.

De 15-årige skal anbringes på en sikret ungdomsinstitution, men foreløbig er der ikke plads, så de skal i et rigtigt fængsel.