Vil du have en muskelhund, skal du også have et kørekort til den.

Det mener Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne som på baggrund af endnu en ulykke med en kamphund i hovedrollen vil finde flertal for et forslag om, at det skal være lovpligtigt at have en tilladelse til at have den slags hunde.

Det skriver JydskeVestkysten fredag.

I dag er der ifølge Dansk Kennelklub over 20.000 muskelhunde i Danmark, mens der i 2001 var cirka 1000. En muskelhunds skamfering af en grønlænderspids i Haderslev mandag aften er blot endnu et eksempel på en lang række af ulykker med muskelhunde i en kedelig hovedrolle.

- Det er et presserende problem, at der kommer flere og flere af de her hunde. Det er fristende at udvide forbuddet mod visse hunderacer. Men vi kommer ikke udenom, at det er ejerne, der skal opdrages, siger formand for retsudvalget Peter Skaarup.

Derfor vil DF snart rejse forslag om, at anskaffelse af hunde af muskelhundetypen kræver et kørekort og en form for registrering. Peter Skaarup sammenligner det med at tage jagttegn.Og det glæder Socialdemokraterne.

- Det glæder mig meget, at DF også vil gøre noget ved det her. Vi har tidligere rejst forslag om, at der skal forlanges en særlig licens for at have en hund af muskelhund-typen, men det er blevet afvist af den tidligere justitsminister, siger ordfører for dyrevelfærd Julie Skovsby.

Hundeterapeut: Det er vejen frem
Hundeterapeut Merethe Børgart er enig i, at det er vejen frem.

- Alle burde have en form for godkendelse for at have lov at holde hund. Samtidig kunne registrering af hundeejerne gøre det nemmere at håndtere erstatningssager. I dag kan enhver hundeejer nægte, at han ejer hunden, hvis den har gjort andre noget, og dermed er det ikke muligt at retsforfølge hundeejerne, siger Merethe Børgart.

Venstre afviser tanken om kørekort til hund.