De flyttes under retssagen mod monster-faderen til et stærkt bevogtet psykiatrisk hospital

Fritzl-børnene og deres mor bor netop nu i en minutiøst bevogtet villa, som myndighederne har stillet til rådighed for den hårdt ramte familie, et hemmeligt sted i Østrig. Herfra går børnene i skole og familien har fået stillet privatchauffør til rådighed, når de f.eks. vil ud at handle.

Men under retssagen mod deres incest-monster af en far, Josef Fritzl, som begynder den 16. marts, bliver familien atter spærret inde. Det sker på det samme psykiatriske hospital, hvor de blev indlagt efter befrielsen fra rædselskælderen under huset i Amstetten.

Et tungt sikkerhedsnet af politi og securety folk bliver lagt hele vejen rundt om hospitalet, Landesklinik Mauer, for at forhindre påtrængende paparazzi-fotografer, der især kommer fra England og Tyskland, i at nærme sig børnene.

Under selve sagen bliver ingen af de seks Fritzl-børn ført som vidner. Kun Josef Fritzl’s hovedoffer, datteren Elisabeths, skal vidne mod sin far. Det sker via videooptagelser for lukkede døre, hvor hun i detaljer vil fortælle om de 24 års helvede i kælderen under forældrenes hus. Her fødte hun syv af faderens børn, hvoraf en baby døde og blev brændt i ovnen af Josef Fritzl. Børnene og Fritzl’s kone har alle bedt sig fritaget for at vidne.

Josef Fritsl anklages bl.a. for mord på babyen, for at have voldtaget Elisabeth 3.000 gange og for slaveri. Der ventes mindst 300 pressefolk og kamerateams fra hele verden, så der bliver hamp om de kun 98 pressepladser i retssalen. 30 politibetjente vil sørge for ro og orden.