Anklageren havde krævet mindst to års fængsel i mishandlingssagen fra Mou, men det mente dommerne var for meget.

DEBAT: ER STRAFFEN I MOU-SAGEN RIMELIG?

Moderen og stedfaderen til en i dag 13-årig pige er torsdag eftermiddag ved retten i Aalborg begge blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for mishandling af pigen.

Moderen og stedfaderen blev dømt efter den milde voldsparagraf.

Retten lagde på den ene side vægt på pigens meget detaljerede og troværdige forklaring, men fremhævede på den anden side, at pigen på intet tidspunkt havde været i livsfare, og at der derfor ikke kunne være tale om en strengere straf. Dog fastslog retten, at der var tale om årelang mishandling af tortur-lignende karakter.

Begge blev de således dømt for samtlige punkter i anklageskriftet på nær to. Retten fandt det således ikke bevist, at pigen var blevet vækket om natten med spark, ligesom det heller ikke blev bevist at pigen har været spærret inde i et hundebur. Alle øvrige overgreb - herunder vandtortur - blev parret dømt for.

LÆS VIDERE NEDENFOR

Anklager: En mild dom
Anklager Peter Rask mener, at dommene på fem måneders fængsel er for mild.

- Pigen har gennem fire år været udsat for særdeles ydmygende oplevelser. Hun er blevet slået og sparket, og hun har fået at vide, at hun er uønsket, lyder det fra til Ritzau fra Peter Rask, der havde krævet forældrene idømt flere års fængsel.

B.T. mener: En skrot-dom

- Sidste år blev et forældrepar fra Århus idømt seks måneders fængsel for såkaldt almindelig vold mod deres børn. I denne sag var volden grovere og mere langvarig, og derfor er fem måneders fængsel en mild dom, siger han.

Det er nu op til statsadvokaten, om dommen skal ankes.