Prinsessen tog sig en fridag ligesom andre rabat-hungrende kvinder.

Som den amerikanske filmstjerne Audrey Hepburn i filmklassikeren 'Prinsessen holder fridag', holdt kronprinsesse Mary i går fri fra sine officielle pligter og tog ud for at opleve byen.

Sammen med veninden og stylisten Anja Alajdi gik hun seriøst på jagt efter gode udsalgstilbud i modebutikkerne i Københavns indre by.

Foran den eksklusive skobutik Holly Golightly i Store Regnegade var der på et tidspunkt en 30 meter lang kø af småfrysende kvinder, som tålmodigt ventede på at blive lukket indenfor af en dørmand, mens Mary og Anja udvalgte sig de helt rigtige højhælede sko.

Designertøj med 75 pct. rabat
Selv en prinsesse kan godt lide at gøre et kup, og for den hurtige var der 1.800 kr. at spare på en Yves Saint Laurent-model til 2.700 kr.

Designertøj fra Marc Jacobs var også sat ned med 75 pct., og knap havde de to – og PET-agenten – forladt butikken, før den var fyldt til bristepunktet igen.

På vej ud var der lige tid til at kindkysse med veninden grevinde Jean Ahlefeldt-Laurvig, der også stod i kø efter gode tilbud.

Prøvede kjoler og tørklæder
Herfra gik turen i rask tempo til blandt andet modebutikken Rue Verte, der er ejet af Margit Brandts datter, Julie, hvor Mary fik prøvet flere halstørklæder og kjoler.

Flere steder blev hun genkendt, men det var tydeligt, at folk havde alt for travlt med at shoppe til, at de for alvor tog notits af en prinsesse på udsalg.