Storsvindleren Stein Bagger placerer skylden for sit milliardbedrageri på uidentificerede etniske grupperinger

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det var hverken Hell Angels eller Uppsala-mafiaen, der stod bag Stein Baggers svindelnummer i millionklassen, påstår Bagger i langt grundlovsforhør. Derimod var det gangstere med tyrkisk eller pakistansk baggrund, der tvang Bagger til at svindle, påstår storsvindleren i grundlovsforhør.



Siden B.T. afslørede, at Stein Bagger havde hyret den fremtrædende Hells Angel Brian Sandberg som bodyguard, har pilen peget i retning af, at rockergruppen Hells Angels havde en finger med i spillet omkring den tidligere direktørs storsvindel til over en milliard kroner.

Stein Bagger havde udover sit personlige venskab med Sandberg også hyret hans firma BS Consultancy til at være officielt vagtfirma for IT Factory. Med fuld accept og blåstempling fra firmaets bestyrelse under Asger Jensby. Og i et interview med Ekstra Bladet har Bagger tidligere sagt, at han var truet af folk, der rent fysisk var tæt på ham. Hvilket yderligere har næret mistanken om, at HA var involveret.

LÆS OGSÅ:
  • Bagger-sagen dag for dag: ALLE DE VILDE FORSIDER
  • BAGGERS OFRE: De blev OGSÅ revet med i faldet
  • Bagger taler ud: Jeg gjorde for for familiens skyld
  • SE TV OG BILLEDER: Her lægges Stein Bagger i håndjern
  • PORTRÆT: Stein Bagger - læs alt om hans barndom
  • Han anholdt Stein Bagger
  • SE LISTEN: DET MISTER BAGGER OG ANETTE


  • LÆS VIDERE NEDENFOR

    Hells Angels er uskyldige
    Men i et seks timer langt grundlovsforhør fjerner Stein Bagger nu fokus fra sine venner i Hells Angels, og peger i stedet på uidentificerede grupper af tyrkisk eller pakistansk oprindelse, skriver Morgenavisen JyllandsPosten, der citerer flere kilder, med kendskab til Baggers forklaring i det ellers hermetisk lukkede grundlovsforhør.

    Siden Bagger meldte sig efter sin flugt fra Dubai til USA, har han forklaret, at det ikke var for egen vindings skyld, at han iværksatte det store svindelnummer med falske underskrifter, ikke-eksisterende software og opdigtede leasingfirmaer. Han var offer for grov afpresning og truet på livet adskillige gange, har han forklaret.

    Den forklaring fastholdt han i retten, men det var altså ikke Hells Angels, men derimod tyrkiske eller pakistanske gangstere, der tvang den tidligere IT-millionær til at svindle for et ukendt antal millioner og udlevere dem i tykke pengeruller på skumle parkeingspladser og andre anonyme steder, som han i følge JyllandsPosten skulle have forklaret i retten.

    Her forklarede han også, at de uidenticerbare gangstere flere gange truede ham på livet, hvis han ikke gjorde som de sagde.

    Stein Bagger kan imidlertid hverken identificere de grupper eller personer, der ifølge hans forklaring skulle have udsat ham for grov pengeafpresning. End ikke en nummerplade kunne Bagger hjælpe politiet med, da han blev afhørt i retten.

    Selvom han altså tidligere har sagt, at det var folk, der var tæt på ham rent fysisk, og at de mere end tredive gange, skulle have truet den bedragerisigtede IT-direktør med pistol til at udlevere svimlende summer.