Vi er vant til at grine af parodierne på dronning Margrethe, der takker for hjertevarme. Nu går strømmen sørme’ den anden vej! Nu er det nemlig os, befolkningen, der har grund til at takke: for al den hjertevarme, der strømmer fra Mary!

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Programmet om Kronprinsessen og Mary Fonden blev et indblik i, hvordan en ung kvinde fra Australien har forstået at udnytte at blive kongelig og komme i mediernes søgelys. I stedet for at lade blitzlyset forblænde eller blænde sig har hun set berømmelsen som en chance for at trække sit velgørenhedsarbejde med ind i dét lys.

LÆS OGSÅ
  • Margrethes kyniske plan: Her er prinsesserne, der skulle afløse Mary
  • Mary og Frederik - fra flirt til kronprinspar
  • Svensk ugeblad gætter: Prinsesse Mary er gravid


  • LÆS VIDERE NEDENFOR

    Sødme og klogskab
    Mary ved, at hun er idømt at være »på« hele livet. Men i stedet for at opleve det som en forbandelse og dukke sig irriteret, har hun truffet det kloge valg at udnytte sin eksponering (som det hedder i reklamesproget!).

    At se hende i aftes på skærmen var at opleve en kvinde, der i helt enestående grad synes at være trådt i karakter. At hun har evnet at få en bryllupsgave på en mio. kr. til at vokse til en fond med over 73 mio. kr. gjorde hendes sødme og klogskab det let at forstå... hvis jeg var chef i et stort firma, ville jeg også have travlt med at kaste penge i Marys projekter til værn af kvinder og børn i krise.

    Hos hende oplevede vi i aftes integritet - uden at hun var hovski-snovski. Nærvær - uden at hun var anmassende. Alvor – uden at hun var kedelig. Jamen, man tror det næppe - Mary har det hele!

    Ikke alle spørgsmål fra Winnie Laursen var gode. Men ét var. Da Mary blev spurgt om, hvordan hun tror, at kvinder i krise tør slappe af og åbne sig overfor en prinsesse. Mary svarede, at det turde hun tro, at de gør, fordi hun er sig selv og viser dem sin omsorg... og så tilføjede hun – klogt – at hun også havde en ekspert at støtte sig til. Godt svaret af en kvinde, der nemt kunne have fået storhedsvanvid, men så absolut virker som om, hun ikke har fået det.

    At Mary var en nydelse på hver tomme tv-skærm er nærmest en selvfølge. For at hun er smuk og har lækkert hår, det ved vi jo godt... alligevel måbede jeg over HVOR smuk! Men smukkest er alligevel hendes udstråling. Varm og selvsikker på en beskeden måde. Hun forekom som noget meget sjældent: et stil-ikon med et varmt, bankende hjerte!

    Værdig
    Kronprinsessen viste os i tirsdag aften, at hun ikke alene er god til at gå i knæ (det skal kongelige altid!) men også til at lytte og forstå. Hun svarede med en selvfølgelig ro, som var uden den nervøsitet og den blafren i blik og stemme, som vi er så vant til i royale interviews. Mary førte sig ganske enkelt med en værdighed, som jeg ikke kan finde andet ord for end: majestætisk!

    LÆS OGSÅ
    • Margrethes kyniske plan: Her er prinsesserne, der skulle afløse Mary
  • Mary og Frederik - fra flirt til kronprinspar
  • Svensk ugeblad gætter: Prinsesse Mary er gravid