Flere hundrede mennesker deltog i mindehøjtidelighed for Dan Gyde og Jacob Grønnegaard Gade, der mistede livet i Afghanistan i sidste uge.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De to faldne, danske soldater fra Afghanistan, Jacob Grønnegaard Gade og Dan Gyde, blev i dag mindet ved en højtidelighed på Flyvestation Karup for et par hundrede familiemedlemmer, venner og kolleger.

Kisterne kom til Karup i to af flyvevåbnets Merlin EH 101 helikoptere, og kisterne blev båret ind i hangaren af en æresvagt på 15 mand fra stabs- og logistikkompagniet i Afghanistan. Det skete til tonerne af "Kongernes Konge" spillet af Prinsens Musikkorps.

- Herhjemme har vi som følge af indsatsen i Afghanistan kunnet nyde fredelige forhold, idet krig og terror er blevet holdt på afstand af Danmark gennem den indsats, Dan og Jacob ydede sammen med deres kammerater. Dan og Jacob gjorde derfor en positiv og aktiv forskel for en bedre verden, og de døde ikke forgæves, sagde chefen for Jydske Dragonregiment, oberst Kurt Mosgaard, i sin tale foran de to kister.

De to soldater faldt den 4. december under en patrulje i Helmand-provinsen.

Jacob Grønnegaard Gade og Dan Gyde får i næste uge en militær begravelse i henholdsvis Glamsbjerg Kirke på Fyn tirsdag og i Mortens Kirke i Randers onsdag.

LÆS OGSÅ
  • LÆS LEDEREN: TAK FOR MODET