Politiet i Los Angeles antog i første omgang, at Stein Bagger led af vrangforestillinger. 'Vi har flere gange mødt kongen af Danmark', fortæller en politimand.

- I am Stein Bagger. I'm a fugitive from Europe and I'm here to turn myself in.

Med de ord meldte den efterlyste Stein Bagger sig sent lørdag aften dansk tid til politiet i Los Angeles, LAPD.

Ifølge Los Angeles Times var politiet i første omgang skeptisk. Ja faktisk troede politiet, at den 41-årige dansker led af vrangforestillinger.

- Vi har flere gange været ude for at folk er kommer herind og fortalt os, at de var kongen af Danmark, siger Jack Richter fra LAPD til avisen.

Den mand, der mødte op hos politiet, var imidlertid iført et Armani-jakkesæt, og da Bagger lænede sig frem over bordet og jakkeærmet gled op og afslørede et skinnende Rolex-ur, begyndte politiet at lytte mere opmærksomt, rapporterer Los Angeles Times.

Til politiet fortalte Bagger, at han var offer for et komplot, og at han var blevet udsat for trusler. Da Bagger ikke er efterlyst for kriminalitet begået i USA afviste politiet imidlertid at beholde ham. I stedet blev han overført til de amerikanske immigrationsmyndighederne. Bagger sidder netop nu fængslet i Metropolitian Detention Center.

Før Stein Bagger blev overgivet til de immigrationsmyndighederne fortalte han politiet, at han den 28. november fløj fra Dubai til New York. Der lånte han et kreditkort og en bil af en ven. I bilen, en Audi-sportsvogn, kørte han mod Los Angeles, hvortil han ankom fredag. Her tjekkede han ind på et hotel i Hollywood.

Dagen efter meldte han sig til politiet.