Kronprins Frederik og Søren Gade har i hemmelighed været på et tre dage langt ophold hos de danske soldater i Helmand-provinsen.

Kronprins Frederik og forsvarsminister Søren Gade (V) har i al hemmelighed besøgt de danske soldater i det sydlige Afghanistan.

Under deres tre dage lange ophold i den uroplagede Helmand-provins har kronprins Frederik og Søren Gade oplevet soldaternes operations- og levevilkår på tæt hold, ligesom de har haft lejlighed til at tale med soldaterne om deres oplevelser samt takke dem for deres indsats.

- Jeg har den største respekt for alt, hvad jeg ser, og jeg er dybt imponeret over det, de danske soldater laver, særligt her i Afghanistan, fordi det er så farligt, fortæller kronprins Frederik fra Afghanistan.

Kronprinsen og forsvarsministeren ankom mandag aften til den fremskudte operationsbase Armadillo. Her overnattede de og levede på lige fod med soldaterne, hvilket indebærer sovepose, feltseng og feltrationer. Derfra gik turen til den fremskudte operationsbase Price, hvor delegationen overnattede igen, og videre til Camp Bastion.

- Det har været et stort ønske fra mig at besøge de danske soldater herude og denne gang nå så langt ud, rent fysisk, som overhovedet muligt til de enkelte områder, hvor vi har danske soldater stationeret, siger kronprinsen.

Mødtes med guvernøren
Turen bød også på et besøg i distriktscentret ved Gereshk samt et møde med Gereshks distriktsguvernør Adbul Ahad Khan og byens borgmester Said Dur Ali Shar.

Der er for tiden cirka 690 danske soldater ved NATO’s International Security Assistance Force (ISAF) i Afghanistan, hvoraf hovedparten befinder sig i og omkring byen Gereshk i Helmand provinsen i det sydlige Afghanistan.