"Vores børn får mange tanker hver dag", fortæller Frederik og Mary, der stadig befinder sig i det urolige Bangkok.

Planen er, at kronprinsparret skal flyve hjem fredag morgen, som det hele tiden har været planlagt. Og både Frederik og Mary glæder sig til at se deres to små børn, Christian, 3, og Isabella, 2.

Parret har under hele turen været og er stadig i tæt kontakt med deres små guldklumper, der bliver passet af barnepiger, mens de er væk.

- Vi prøver at tale med dem hver anden dag, fortalte Frederik, da han og Mary i dag besøgte The Siam Society i Bangkok.

Han blev dog straks rettet af mor Mary.

- Vi taler med dem HVER dag. Og hvis vi ikke taler med dem, så taler vi med barnepigerne om, hvordan børnenes dag er gået, sagde hun.

LÆS MERE NEDENFOR

Har nydt opholdet
Kronprinsparret ankom til Bangkok mandag morgen lokal tid i forbindelse med fejringen af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Thailand.

På det tidspunkt havde der allerede i månedsvis været ballade i storbyen mellem modstandere og tilhængere af den nuværende regering.

Tirsdag eskalerede konflikten så yderligere, da demonstranter besatte den internationale lufthavn i Bangkok. Her på tredjedagen er lufthavnen stadig besat og endnu en lufthavn i byen er overtaget af regeringsmodstandere.

På trods af de voldsomme uroligheder tæt på parret, har de begge nydt deres ophold.

- Det har været en rigtig god og dejlig tur. Og vi er blevet modtaget med stor gæstfrihed. Jeg har været i Thailand før, og det har altid været gode besøg, lød det rosende fra kronprinsen.

Også Mary er vild med Thailand. Sidste gang hun besøgte landet, var i 2005 i ferieområdet Khao Lak i forbindelse med en mindehøjtidelighed for ofrene for Tsunamien. Men denne tur har haft en mindre trist anledning.

- Ja, denne gang er det noget helt andet. Det er dejligt at opleve Thailand på en anden måde, sagde kronprinsessen.

Det er parrets sidste dag med officielle arrangementer og sluttede af med flere spændende arrangementer.

Først besøgte de The Siam Society, hvor Frederik påtog sit et protektorat for foreningen, der altid har været tæt knyttet til det danske Kongehus. Allerede hans morfar Frederik den niende var protektor for selskabet der er et forum for mange forskellige organisationer.

Her besøgte Frederik og Mary Khamthiang huset. En smuk gammel træbygning, der efter sigende skulle være hjemsøgt af spøgelser.

Begge blev velsignet med et ønske om fred og lykke i deres liv.

Herefter gik turen i båd ned ad Chao Praya floden sammen med medlemmer af the Danish-Thai chamber of Commerce.

Turen sluttede ved Rama VIII broen, hvor Frederik og Mary fik demonstreret et mindre udrykningskøretøj, som Frederik også lige tog sig en tur på.

Senere i dag slutter deres officielle besøg med en kongelig festmiddag, som firmaet Danfoss er vært for.