Endnu seks rumænske tyveknægte er røget bag tremmer i København. Politiet sætter alt ind på at stoppe flodbølgen af tyvagtige rumænere, som strømmer til hovedstaden.

Politiet skygger grupper af rumænere i forsøget på at stresse dem så meget, at de opgiver at begå kriminalitet.

Skygningerne førte i går til anholdelsen af seks rumænere i tre forskellige tyveri-sager. De blev alle fængslet for 13 dage i Københavns dommervagt i dag.

- Vi har meget fokus på rumænerne i øjeblikket. De begår meget kriminalitet og vi har set, at nogle af dem har sendt 10.000 kroner hjem til Rumænien - om dagen, siger Per Windorf fra Station Citys tyverigruppe.

I forbindelse med anholdelser og ransagninger finder politiet jævnligt kvitteringer for pengeoverførsler til Rumænien.

Sigøjnere og andre fattigdoms-kriminelle fra EU-landet Rumænien tiltrækkes af det rige Danmark. En analyse fra Københavns politi viser, at rumænere ligger helt i top, når det gælder sigtelser for berigelseskriminalitet i 2008.

Rumænerne begår berigelseskriminalitet fra betleri, til lomme- og tasketyverier, afluring af pin-koder og tyveri af dankort, indbrud og røverier.

LÆS MERE NEDENFOR

Bror og søster anholdt
Et søskendepar, en dreng på 15 år og hans 20-årige søster, blev grebet på fersk gerning af politiet, da de forsøgte at stjæle en pung med 1000 kr. fra en 81-årig gangbesværet kvindes taske.

Politiet skyggede parret, da drengen stak hånden ned i tasken, mens søsteren skærmede for tyveriet.

Efter et tyveri hos en frisør i Istedgade blev to rumænske kvinder på 51 og 34 anholdt for at have hugget en pengekasse med 400 kr.

På Hovedbanegården blev en rumænsk mand på 21 og en kvinde på 22 anholdt for tyveri fra en taske og de kunne genkendes på videoovervågning fra et andet tyveri.

Politiet fortsætter indsatsen mod de rumænske bander i den kommende tid.