Efter at have været adskilt en uges tid, mødtes Frederik og Mary tidligt mandag morgen igen i Bangkok i Thailand.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Her er kronprinsparret inviteret for de næste par dage at fejre 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Thailand .

Frederik var fløjet direkte fra Miami, hvor han havde deltaget i en kapsejlads i sin Farr 40 båd, og landede som den første klokken seks. Tre kvarter senere var det så kronprinsessen der satte de kongelige fødder på landingsbanen i 30 graders varme.

Begge fik en kongelig modtagelse med en stor eskorte af politibiler og motorcykler omkring sig.

Bilelskeren Frederik blev hentet i en kæmpeslæde af en gul cadillac, mens Mary fik fornøjelsen af en klassisk Rolls Royce.

LÆS OGSÅ
  • Se billeder fra kronprinseparrets besøg i Thailand her


Flere gader var spærret af i det ellers så hektiske Bangkok , så bilerne kunne glide igennem byen.

Derfor tog det ikke lang tid, før parret kunne falde hinanden i armene på luksushotellet Oriental, der ligger lige ud til floden Chaopraya.

Sikkerhedsfolkene havde dog haft så travlt, at de glemte bagagen, så den kom senere.

Børnene blev hjemme
Hverken Christian eller Isabella er med denne gang. Så måske der bliver lidt alenetid til de travle småbørnsforældre. Det kan dog ikke blive det helt store, da programmet for de næste dage er stramt.

Selvom parret havde en lang rejse bag sig, var de dog i højt humør, da de, lidt over middag, ankom til den danske ambassade i Bangkok.

- Nej, JEG er i hvert fald ikke træt, lød det med et drillende smil fra Frederik henvendt mod Mary, der var sommerligt klædt på i en løstsiddende, lilla skjorte.

Hvordan gik sejladsen i Miami? var næste spørgsmål, som Frederik svarede på med et skævt smil:

- Det gik lidt rustent, men det var god træning, lød det fra Frederik.

Derefter tog Mary føringen, med et venligt, men bestemt:

- Nu skal vi vist tale om det, det handler om, nemlig Thailand. Og Frederik fortsatte derfra.

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for den danske erhversdelegation. Det er det, der er formålet med besøget. Det har været planlagt længe, og det skulle gennemføre, sagde Frederik om turen, der ellers havde været tæt på at blive aflyst på grund af den spændte politiske situation i Thailand.

Mens Mary supplerede sin mand:

- Der har været en stor interesse for det , og det er rigtig spændende.

Parret var taget ud til ambassaden for at takke de 27 ansatte, der har knoklet i døgndrift de sidste par måneder for at gøre alt klar til det fine besøg. Heller ikke her blev der taget nogen chancer med sikkerheden. Hele ti politibiler, deriblandt en lægebil, og en masse politibetjente med alvorlige miner fulgte parret til døren.

Senere i eftermiddag skal kronprinsparret besøge de danske stande i det eksklusive Central Worlds-indkøbscenter og derefter til middag med blandt andet den danske udenrigsminister Per Stig Møller og Thailands premierminister.