Endnu fem rumænske tricktyve er fanget i København. De blev skygget af politiet, da de aflurede en 60-årig kvindes pinkode ved Nørreport og forsøgte at stjæle hendes pung med hævekortet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Politiet mener, at rumænerne også står bag et tricktyveri, hvor de lænsede en 58-årig kvindes hævekort for 30.000 kr.

LÆS OGSÅ
  • Rumænske kriminelle hærger Danmark


Rumænerne blev fremstillet fredag eftermiddag i Københavns dommervagt og alle varetægtsfængslet for 17 dage. De er i alderen 25-40 år.

Politiet skyggede de fem rumænere torsdag, hvor de tog til Nørreport og stillede sig op ved Nordea. Hér aflurede de en 60-årig kvindes pin-kode, da hun hævede penge i automaten, og to af rumænerne fulgte efter hende for at stjæle pung og hævekort.

Politiet anholdt tre af rumænerne på stedet og skyggede de to, som fulgte efter kvinden, som mærkede at hun pludselig blev skubbet og "mast".

Men de to rumænere fik ikke fat i hendes pung og slap i første omgang væk fra politiet i menneskemylderet.

Politiet fik sporet rumænernes opholdssted til et hotel på Vesterbro, hvor de sidste to så blev anholdt. Èn af rumænerne havde en kvittering i lommen fra et hævekort, som var blevet afvist i Lån & Spar på Reventlowsgade.

Det viste sig, at kortet i mandags blev stjålet fra en 58-årig kvinde i Nørreport Fiskehus. Halvanden time efter blev hævekortet brugt til at hæve 13.000 kr. på hendes konto i Danske Bank og ved midnat blev der igen hævet 17.000 kr.

- Vi har fundet kvitteringer for pengeoverførsler til udlandet og kontanter. Vi har også videoovervågning fra de automater, hvor pengene er hævet og hvor alle fem rumænere optræder. Det er en god sag, siger vicepolitiinspektør Henrik Svindt, Station City.