Forlaget jubler. Det samme gør forfatteren Ninka-Bernadette Mauritson og hendes mand Morten, som i dén grad kommer til at score kassen på årets absolutte bestseller-succes, Kernesund Familie.

Parret venter blot på, at millionerne begynder at rulle ind på familiens kernesunde bankkonto.

- Vi har ikke set pengene endnu. Sådan er bogbranchen. Man får først betalingen et år efter udgivelsen. Men vi er da begyndt at glæde os. Det er et eventyr, det går så godt med bøgerne. Helt overvældende, lyder det fra parret.

Det er især børnefamilier, som har slugt Kernesund Familie-bøgerne, der har det grundlæggende princip, at god mad er mad uden gluten, kemi, sukker og mælk.

Følger man rådene i bogen, bliver man angiveligt både slank og sund.

Står til millioner
Forlagsredaktør på Politikens Forlag, Torben Skjoldborg, oplyser, at 'Kernesund Familie - Sådan!' til dato har solgt 80.000 eksemplarer. 'Kernesund Mad' har solgt 35.000 og 'Kernesund Familiefitness' 10.000. I alt har bøgerne omsat for godt 31 mio. kr. i boghandelen. Forfatteren står til mindst at tjene 3,5 mio. kr.

Og her slutter den glutenfri fest ikke:

- Til april fortsætter serien med 'Kernesund Økomad', som er en ny opskriftsbog. Desuden forventer vi os en del af det forestående julesalg, siger redaktør Torben Skjoldborg, som angiver dette som årsag til succesen.

- Den rammer tidens trend med at være sunde og stresse af. Og så er det en klassisk eventyrfortælling om forvandling.

Ifølge Morten Mauritson kommer millionerne fra bogsalget ikke til at ændre familiens liv i særlig grad:

- Selvfølgelig skal vi have det godt og vil forkæle os selv lidt mere som familie. Men først og fremmest betyder pengene, at vi kan frigøre alle vores kræfter til det her projekt - og til at få lavet flere bøger.