Sydøstjyllands Politi har anholdt og sigtet fem rumænske mænd for drabet på den 76-årige Karsten Nørgaard i Skovby ved Galten. Mindst en af dem har erkendt at have været på gerningsstedet.

Efter godt halvanden måneds intens efterforskning mener politiet at have opnået et gennembrud i sagen om drabet på den 76-årige Karsten Nørgaard i Skovby ved Galten i begyndelsen af oktober.

I hvert fald én af de fem sigtede rumænske mænd, der blev anholdt i lejligheder i Århus-området i går, har under afhøringer erkendt, at have befundet sig på gerningsstedet. Om dette indebærer at en, eller flere af de sigtede har erkendt sig skyldige i drab ønsker politiet dog ikke at udtale sig om.

- De nægter ikke alle sammen at have befundet sig på stedet, siger lederen af efterforskningen i Sydøstjyllands Politi, Peter Krogh, til B.T. At dette skulle være ensbetydende med, at en, eller flere af de sigtede har erkendt sig skyldig i drab afkræfter han dog.

- Nej, det er noget Ritzau (nyhedsbureuet. red) har fået galt fat på, siger han til B.T.

De fem mænd er i alderen fra 22 til 50 år. Flere af dem mistænkes for at have begået tyverier og er rejst ind og ud af Danmark. Nogle af dem er tidligere straffet i Rumænien.

Politiet mener, at de har fået fat i alle involverede i sagen, men vil alligevel begære lukkede døre af hensyn til sagens videre efterforskning ved grundlovsforhøret onsdag.

Grundlovforhøret af de fem mænd finder sted ved retten i Horsens kl. 9.00 onsdag og det forventes at dommeren har taget stilling til politiets krav om varetægtsfængsling efter middag.

Scroll ned og læs mere

Blev gennembanket
Den 76-årige Karsten Nørgaard blev dræbt, da en gruppe mænd natten til 2. oktober trængte ind i Nørgaards hjem. Både Karsten Nørgaard og hans hustru blev bagbundet, og den 76-årige blev gennembanket og havde flere knoglebrud.

Det er anden gang, Sydøstjyllands Politi mener at have opklaret det brutale drab. For få dage siden måtte politiet opgive mistanken mod fire litauere, der ellers blev sigtet for drabet.

- Det er næsten sikkert, at de fire ikke har noget med sagen at gøre, og at de derfor er ude af billedet, sagde vicepolitikommissær Peter Krogh for få dage siden til ritzau.

Sydøstjyllands Politi slog tirsdag til på flere forskellige adresser i Århusområdet og anholdt i alt otte rumænske mænd i forbindelse med drabet. Fem sigtes for selve drabet, mens to andre sigtes for berigelseskriminalitet. Den sidste blev efterfølgende løsladt.