Han er blevet udpeget som terrorist og mulig drabsmand på Kurt Westergaard. Han har været fængslet et halvt år uden dom. Han er blevet udvist uden rettergang. Men beviserne mod den 37-årige tuneser Slim Chafra mangler.

Slim Chafra er udpeget som terroristen, der ville dræbe Kurt Westergaard - men PETs beviser mod ham mangler. Det fremstår mere end tydeligt efter, at B.T. har haft adgang til en del af PETs materiale i sagen.

Efter en gennemgang af PET-dokumenterne står det klart, at Danmarks mest opsigtsvækkende 'terrorsag' efter de nye skrappe terrorlove i 2002 på mange måder er atypisk for et retssamfund som det danske.

Af materialet fremgår det klart, at politiet hverken ved hemmelige ransagninger på den 37-åriges bopæl eller ved at aflytte tuneserens telefon eller internet har fundet ét eneste bevis mod manden.

Læs videre nedenunder

PET vil ikke køre retssag
PET fastholder, at der er beviser mod den 37-årige tuneser Slim Chafra, men de skal være hemmelige, og derfor vil tjenesten ikke køre en retssag.

Argumentet er, at det kan afsløre PETs kilde, de tophemmelige fremgangsmåder og i øvrigt ødelægge samarbejdet med udenlandske efterretningstjenester.

Frank Wenzel, der er forsvarsadvokat for Slim Chafra, påpeger, at han har mere end svært ved at forsvare sin klient, når PET kan nøjes med fremlægge en 'vurdering' - uden skyggen af beviser.

- Jeg er ret sikker på, at PET uden problemer kan fremlægge beviser - hvis der var nogen. Men der er intet lagt frem, selv om der er foretaget overvågning, ransagning og internetovervågning, siger Frank Wenzel.

Og denne fremgangsmåde står i skrigende modsætning til sagens anden tuneser - en 26-årig mand, K.S., ligeledes fra Gellerup ved Århus.

Mange beviser mod K.S.
I materialet fra PET hober beviserne sig op - tilsyneladende uden at det i dette tilfælde har kunnet skade PETs interesser at lægge dem frem.

Bl.a. bliver K.S. belastet af fund af våben og noget, der ligner en drejebog til mordet på Muhammedtegneren.

PET anfører - uden overhovedet at fremlægge beviser eller én eneste konkret oplysning, der kan belaste ham - at Slim Chafra anses for at være hovedmanden.

Menneskerettighedsadvokaten Tyge Trier har fulgt sagen nøje.

Han mener, at fremgangsmåde er kritisabel, fordi Slim Chafra med et pennestrøg blive sat i bås med K.S. - selv om K.S. på papiret er langt mere belastet.

- Det holder jo ikke. PET kan jo godt lægge beviser frem på en måde, så kilderne ikke afsløres. Som det er nu, så ser alle den ældste tuneser som hovedmanden. Men PET har ikke en pind på ham. Kun teorier. Hvis PET havde haft noget ordentlig på ham, så havde tjenesten kørt en paragraf 114-sag på ham, siger Tyge Trier med henvisning til straffelovens terrorisme-paragraf.

Skal for domstolene
Han understreger, at ledende politikeres udtalelser om tuneseren som kriminel forstærker behovet for, at domstolene vurderer PETs materiale, så det kan blive afklaret om manden er skyldig eller ej.

Slim Chafra selv har ikke ønsket at udtale sig til B.T.

Læs hele sagen i B.T. Søndag