Selvom Nomas køkkenchef, Rene Redzepi, bruger grove vendinger som 'fucking dum' og 'dumme idiot' om sit personale, føler han og restauranten sig uretfærdigt behandlet.

De føler, at DR-dokumentaren, 'Noma på kogepunktet', viser en side af deres verdensberømte danske restaurant, som langt fra er sand. De føler sig med andre ord trådt på.

- Altså, de (DR, red.) har været her ude at filme i seks måneder, og så bliver programmet skåret ned til en time. Det fortæller altså lidt om, at de ikke har hele historien med, siger restaurantchef på Noma, Lau Richter, da B.T. på restaurantens adresse i København prøver at få en kommentar fra dokumentarens hovedperson - køkkenchef Rene Redzepi.

Han er for alvor kommet i rampelyset, efter DR onsdag aften sendte dokumentaren 'Noma på kogepunktet'. En udsendelse der igen får debatten om arbejdskulturen i de danske restaurants-køkkener til at blusse op. I programmet giver Nomas køkkenchef, den 30-årige Rene Redzepi, nemlig en smagsprøve på, hvordan tonen i køkkenet er, når bølgerne går højt.

- Hold din kæft og lyt til mig. Hvad fanden er det, du ikke forstår? Jeg har simpelthen ikke tid til dit lort. Jeg går amok på dig., - er bare nogle af de tilsvininger Nomas ansatte må finde sig i fra køkkenchef og medejer af Danmarks fineste restaurant med to Michelin-stjerner.

Selv er Rene Redzepi ked af måden, han er fremstillet på. Ifølge restaurantschef, Lau Richter, prøver Rene ikke at løbe fra det, han har sagt i programmet. Han føler dog, at programmet ikke giver et nuanceret og ærligt billede af ham.

Ked af det
- Rene er rigtig ked af det her dagen derpå. Det er ikke nogen rar dag for ham. Han er jo blevet fremstillet som Danmarks mest usympatiske mand, og det er jo ikke sjovt, siger Lau Richter i døråbningen, der skiller B.T.s journalist og fotograf fra det regnvåde fortov og restauranten, der tager et par tusind kr. for et måltid.

Men hverken prisen eller udsendelsen aftenen forinden ser ikke ud til at bekymre Nomas kunder. Alle restaurantens borde er som sædvanlig fuldt besat, og kun ét bord har kommenteret på det afslørende program.

- Der var et bord, der sagde, at de havde set programmet. Og de nævnte bare, at bølgerne gik lidt højt. Men det virkede ikke til at påvirke dem, siger Lau Richter, der ikke tror, programmet vil få nogen betydning for, hvordan kunderne ser på restauranten.