Det er Maries første og Joachims tredje barn. Et kærlighedsbarn, som kommer til at leve i en sammenbragt familie og vokse op i trygge rammer i Sønderjylland.

Marker så langt øjet rækker, en kæmpe slotshave, bondegårdsdyr og uendelig meget plads at boltre sig på. Schackenborg Slot i Sønderjylland bliver som et kæmpelegeland for den lille ny, som Joachim og Marie venter.

Ofte vil guldklumpen oven i købet have sine forældre for sig selv, fordi stedbrødrene Nikolai og Felix har deres hverdag i København hos deres mor, grevinde Alexandra.

I starten vil den lille bare kunne nyde sin barndom ude på landet uden de store krav, forklarer kongehusekspert Jon Bloch Skipper, der er aktuel med bogen 'Tre søstre' om Dronningen og hendes søstre: - I de første mange år vil denne prins eller prinsesse ikke have en rolle andet end bare være et barn og have en opvækst. Det kan til gengæld godt være, det får en symbolsk betydning for Sønderjylland. Den lille vil, som det første kongelige barn, gå i en skole uden for København.

En efternøler
Barnet viser, at Joachim og Marie har et lykkeligt forhold og har lyst til at etablere et velfungerende familieliv. Det som flertallet af danskerne også drømmer om.

Prins Joachim og prinsesse Marie undertreger med det her den værdi i samfundet, der handler om, at de også ser kernefamilien som en afgørende kulturinstitution.

I forhold til sine to storebrødre bliver det nyeste skud på stamtavlen en efternøler. Derfor skal ikke bare Maries højtelskede hund Apple, men også prinserne hurtigt vænne sig til, at babyen fylder mest.

- Det bliver et forkælet barn. Det er den mindste, der kommer til at skabe problemerne og dramatikken, fordi det, i hvert fald for Marie, er det første barn overhovedet, forklarer psykolog Camilla Holst.

Den lille vil ikke bare løbe med opmærksomheden i hverdagen, men også når de store drenge er på besøg hos deres far og stedmor. Og det vil kræve ekstra arbejde at få det til at fungere.

- Den mindste stjæler altid opmærksomheden. På en irriterende måde i begyndelsen fordi drengene ikke kan forholde sig til sådan en lille baby. Men som årene går, bliver det positivt, fordi de har den fælles ramme, at de er royale. Og så er det rart, at der er mange i familien, man kan være sammen med og stole på. Men det er vigtigt, at der ikke er nogen, der føler, de bliver snydt. Derfor skal Joachim sørge for at give de store drenge al opmærksomheden, når de er der. Ellers kan de godt føle sig overset, fortæller Camilla Holst, der mener, det er vigtigt, at Joachim giver drengene oplevelser, hvor de bare er sig selv og ikke skal være storebrødre.

Mange rejser
Den lille ny kan ud over hygge på slottet også forvente at komme ud at rejse en del. Marie er meget knyttet til sin familie og sine gamle venner i Schweiz og kommer nok til at tage baby med derned en del.

Det er meget vigtigt, at Joachim husker på, at det for Marie er nyt det hele. For prinsen har både prøvet bleskift døgnet rundt og søvnløse nætter før med Nikolai og Felix. Og det har Marie ikke. Husker han ikke det, kan det give problemer i forholdet.

- Det kan give gnidninger omkring opdragelsesritualer. For jo flere børn, man får, jo mere giver man køb på principperne. Hvor man med den første havde en hel planlagt strategi med hensyn til sengetider, mønstre man skal følge, bliver der med nummer to slækket lidt på det og med nummer tre endnu mere. Derfor skal Joachim passe på, at han ikke bare glider af. Han skal være opmærksom på, at Marie ikke bliver ensom i sit moderskab. Han skal støtte op om hende, ligesom hvis det også var hans første barn.

Samme rettigheder
Barnet indgår i tronfølgerækken som nummer syv. Først kommer Kronprinsen, derefter prins Christian, prinsesse Isabella, prins Joachim, prins Nikolai, prins Felix og så det nye barn.

- Så det er ret langt nede, og hvis kronprinsparret får flere børn, rykker den lille en tak længere ned. Men barnet bliver født med fuldstændig de samme rettigheder, titler og arvekrav som Joachims første børn, fortæller Jon Bloch Skipper.