Selv om prins Joachim og Maries kommende barn ikke står først i arverækkefølgen, så er royale poder ikke som andre børn. Det ved prins Felix og prins Nikolai allerede, og Kronprinsens børn har også ­lugtet lunten.

Forleden spurgte prins Christian således kronprins Frederik, hvorfor han ikke havde et efternavn.

Det afslører Frederik nu i et åbenhjertigt interview med den thailandske avis Bangkok Post i anledning af kronprinsparrets kommende besøg i landet.

- Vi fortæller vores børn, at de er dygtige, og at de ligner alle andre omkring dem. Men at de ikke er så almindelige, som de tror, de er. At de er specielle i vores hjerter. Det sagde vi til dem, da de spurgte, hvorfor de ikke havde et efternavn, siger Frederik.

- Det er vigtigt, at vi sikrer, at de har selvtillid og at de er stolte af, hvem de er, hvad deres rolle er, og at de bærer det med stolthed, supplerer Mary.

En barsk opvækst
Desuden afslører parret, at deres opvækst var meget forskellig. Kronprins Frederiks opvækst var barsk, mens Marys var lykkelig.

- Jeg voksede op i et trygt og lykke­ligt hjem, hvor jeg fik at vide, at det bedste, man kan gøre, er at være sig selv. Det er de værdier, jeg prøver at give videre, siger Mary.

Frederik har altid været ærlig om, at han blev opdraget med hård hånd, og det er han også overfor ­thaierne.

- Det er vigtigt for mig og for Mary, at vores børn ikke får den opdragelse, jeg fik, men at de får den uddannelse og opdragelse, vi gerne vil give dem. Der var nogle perioder, der var ret specielle i mit liv. Men i dag har det dog givet mig en erfaring. Det har givet mig et bredt spektrum af livet. Så jeg ser det som noget positivt, selvom jeg dengang var ret udfordret. Sådan er alle teenagere vel, siger Frederik på sædvanlig kryptisk vis.

Taler mest dansk
Kronprinsessen fortæller endvidere, at der nærmest bliver snakket »for meget« dansk hjemme i Kancelli­huset.

- Vi taler ikke så meget engelsk, som vi burde. Men vi leger og læser meget engelsk, og de får selvfølgelig en masse fra min familie. Jeg er da sikker på, at de bliver to-sprogede, siger Mary.

Den thailandske journalist fra Bangkok Post er rejst til København for at interviewe parret inden kronprinsparrets store tur til Thailand her i november. Og han får da lige spurgt Frederik, hvordan det er at være blevet 40.

- Er jeg blevet 40?, svarer han med et smil.

Har du haft en krise over det?

- Nej, slet ikke. Jeg tror, at hvis du træner og lever sundt, så kan du overkomme det meste, siger Kronprinsen til Bangkok Post.