Først en sejltur og så middag hos den danske ambassadør. Dronning Margrethe og prins Henrik har taget hul på deres rejse i Tanzania.

Regentparret måtte tage til takke med sparsom belysning, da de her til aften var budt til selskab hos den danske ambassadør i Tanzania. Lanterner og enkelte elektriske lamper lyste op, da dronningen og prinsen ankom og tog den smalle sti rundt om boligen for at komme om til den private middag i haven.

Det var ambassadør Bjarne Henneberg Sørensen, der modtog de kongelige gæster og deres følge, inden det officielle besøg begynder mandag. Her er det Tanzanias præsident, Jakaya Kikwete, der vil byde velkommen på traditionel afrikansk vis med dans og trommer.

De næste fire dage skal regentparret se en lang række bistandsprojekter og møde nogle af de mennesker, som gennem årene har fået hjælp fra Danmark. Landet er blandt de største modtagere af dansk bistand - alene i år beløber hjælpen sig til omkring en halv milliard kroner. Den danske ambassadør håber imidlertid, at besøget vil åbne for et samarbejde, der omfatter andet end bistand. Blandt andet er 40 danske virksomheder med på turen, ligesom en række danske kunstnere følger i regentparrets fodspor.

- I øjeblikket er Danmarks samhandel med Tanzania svær at få øje på. Besøget kan forhåbentlig sætte skub i tingene, så vores relation bliver bredere og også kommer til at omfatte erhverv og kultur, siger Bjarne Henneberg Sørensen.



/ritzau/.