'Alt skal væk.' Så klar var meldingen fra Merlin, som i dag drejer nøglen om på grund af finanskrisen. Butikken lover op til 75 procents rabat. Og folk har taget nyheden til sig. Folk går allerede shop-amok.

Der er dømt ophørsudsalg i Merlin, og kunderne stormer dertil.

Som følge af finanskrisen gik elektronik-kæden Merlin i går gik i betalingsstandsning. Og den nyhed har kunderne taget med oprejste arme.

Fra tidlig morgen, da Merlin, i Frederiksberg Centret i København, åbnede, har der været 20-meter lange kunde-køer ud af butikken.

Og som en af centrets kunder oplyser over for bt.dk, så er folk helt vilde for at få andel i de kæmpemæssige besparelser, der er at hente.

Og det er til at forstå.

Ifølge Merlin-ledelsen, så åbner butikken nemlig dørene op med mottoet - alt skal væk. Og det betyder op til 75 procents besparelser for elektronik-glade danskere, der bl.a. er på fladskærms-jagt.

Men det er om at skynde sig. For fra og med i næste uge bliver de 34 Merlin-butikker landet over overtaget af Expert-kæden og skal derfor tømmes inden da.

Man ønsker nemlig fra Experts side at kunne starte på en frisk - helt uden Merlin-produkter, skriver DR Nyhederne.

- Vi vil gerne kunne starte forfra på en frisk, og Merlin vil gerne vil gerne af med de gamle varer, og det betyder altså, at man kan få en masse varer til meget nedsatte priser, siger Lone Ryg Olsen, som er kommunikationsdirektør i Elbodan, der står bag Expert-kæden.

Det massive udsalg er for at skaffe penge til de trængte kreditorer. Og det kan ikke gå for hurtigt, oplyser Lone Ryg Olsen.

- Fra kreditorernes synspunkt er det at spørgsmål om at få noget omsat nu, og så hellere sætte prisen ned, end vente end dag længere, siger hun.