To politibetjente blev tirsdag aften lettere kvæstet under de voldsomme kampe mod demonstranter ved området omkring Christiania i København. 15 personer er anholdt.

Tirsdag aften forvandlede Christianshavn sig til en krigszone, hvor demonstranter og politi var i voldsomme kampe.

Enorme mængder tåregas blev fyret af mod demonstranterne, der kastede molotov-cocktails mod kampklædt politi.

Og efter intense kampe bevægede fire delinger politi sig ind på fristadens område, hvor flere hundrede demonstranter gemte sig.

I løbet af aftenen havde der udspillet sig en stillingskrig, der foregik ved at når politiet med jævne mellemrum trak sig tilbage, myldrede demonstranterne frem og kastede molotov-cocktails og andet kasteskyts mod ordensmagten.

Krigszone på Christianshavn Tidligere på aftenen stod containere, havemøbler og køleskabe i flammer i gaderne omkring den gamle kasserne, og de normalt så smukke gader mindede mest af alt om en krigszone.

Demonstranterne bevægede sig således iført gasmasker kort før klokken 20 ud fra fristaden, hvor de rev brosten op på deres vej, mens de smadrede vejskilte, som de brugte som kasteskyts.

Samtidig er Christianshavns Gymnasium blevet nogle bænke og borde fattigere, fordi demonstranterne har været forbi for at finde brandbart materiale, fortalte bt.dk's reportere på stedet.

Angreb politiet Fremmarchen begyndte ved 19:30-tiden, hvor christianitterne tvang politiet ud af fristaden. Det skete ved blandt andet at kaste kraftige brandbomber, sten og kanonslag efter ordensmagten.

Og tirsdag aften flød det med gamle sofaer, paller og knuste flasker i flere gader omkring fristaden, mens der hang en tyk sky af tåregas over området.

- Politiet kaster tåregas ind på Christiania, mens christianitterne kaster sten den anden vej, sagde en af bt.dk's reportere på stedet.

- Der står en stor gruppe mennesker ved en af indgangene, og christianitterne har tændt et bål af gamle møbler og skrald, fortalte han.

Ved 20:15-tiden havde demonstranterne igen trukket sig tilbage på fristaden, mens politiet på den anden side var rykket tættere på Christiania, hvor de igen skød tåregas ind på området.

- Det er de nødt til for at holde demonstranterne tilbage, fortalte bt.dk's reporter, der kaldte området for en krigszone.

Midt i kampene havde demonstranterne overskud til at sende kampråb af sted mod politiet:

- Vi kommer og skærer benene af Jer, råbte de, da tåregassen igen ramte den gamle kasserne ved 20:45-tiden.

Kort efter trak politiet sig igen lidt tilbage, men efter klokken 22 havde politiet fået slukket de fleste bål og en unimog (et gravko-lignende køretøj, red.) var ankommet for at rydde gaderne for udbrændte møbler og stort affald.

Små sammenstød tidligere på dagen Urolighederne rammer Christianshavn efter en dag med flere demonstrationer, hvor der ifølge politiet kun har været småsammenstød mellem de to modstandere.

Politiets talsmand, Flemming Steen Munch, fortæller, at demonstranterne flere gange tidligere tirsdag forsøgte at komme op til Knippelsbro og Langebro, tilsyneladende i et forsøg på at blokere trafikken.

En demonstration først på eftermiddagen satte netop trafikken i dele af den indre by i stå, da man valgte at gøre holdt i en times tid på Knippelsbro.

Politiet har i løbet af aftenen og natten anholdt mindst 15 personer.