En rørt kronprinsesse Mary blev hædret for sit massive arbejde for voldsramte kvinder og børn.

Det var ikke kun de mange blitzlys, der fik kronprinsessen til at funkle. Marys smukke brune øjne skinnede nemlig af glæde og stolthed, da hun torsdag modtog Feminas Kvindepris 2008, for sin store indsats i kampen for voldsramte kvinder og børn.

Og Kampen mod vold i hjemmet er en af Marys helt store mærkesager, hvilket kronprinsessen også understregede, da B.T. mødte hende til livsstilsmesse i en stuvende fuld Øksnehal på Vesterbro i København.

- Jeg føler så meget for de kvinder, der gennegår en tilværelse med vold og smerte i hverdagen, sagde Mary, imens bodyguards og hofmedarbejdere havde travlt med at holde nysgerrige messegængere på behørig afstand fra Danmarks kommende dronning.

Trods de bredskuldrede bodyguards formåde B.T.’s journalist alligevel at blive i forreste parket, som gav adgang til endnu et spørgsmål.

SE VIDEO: MARY MODTAGER KVINDEPRIS

Et spørgsmål der helt tydeligt påvirkede den altid velklædte og stilfulde kronprinsesse.

Påvirker mig meget
Kronprinsessen lægger stor entusiasme og passion i arbejdet med voldsramte kvinder og børn. Har kronprinsessen selv haft det tæt inde på livet?

- Jeg har aldrig selv haft det tæt på og kender kun til området igennem mit arbejde. Men som kvinde og mor er det noget, der rører og påvirker mig meget. Derfor er det også vigtigt for mig, at jeg kan give noget for at hjælpe dem, som har det svært, sagde Mary med et fast blik i øjnene, der vidnede om, at sagen er hendes hjerteblod.

Feminas Kvindepris gik i virkeligheden til Mary Fonden, som har sat fokus på det meget store tabu, der er forbundet med vold i danske hjem.

Men som fondens formand var det Mary, der modtog den anerkendende pris og de dertil hørende 25.000 kr., som ubeskåret går til fondens fortsatte arbejde med voldsramte kvinder og børn.

SE VIDEO: MARY MODTAGER KVINDEPRIS