Politiet blev først alarmeret, da blodet begyndte at sive gennem det gamle trægulv ned til underboen. I lejligheden ovenover var Kenneth Lyngaa Pedersen myrdet.

Et stumpt instument, formentlig en økse, blev hævet over hans hoved, og drabsmanden slog til med stor kraft - fl ere gange. Det skete i marts 2000 i Polensgade 8 på Amager, mens Kenneth sad i sin sofa og så tv. I dag otte år efter sidder kæresteparret David Andersen og Michele Jensen - begge 25 år - i samme lejlighed, som er blevet renoveret. Gulvet er skiftet ud, og over den bløde sofa er den hvide væg prydet med kunst. Den obligatoriske fladskærm har også sin plads i stuen.

SE KENDTE GERNINGSSTEDER

NJALSGADE 55

ADELGADE 63

Narkohandlers hule
Men engang var lejligheden ikke nær så pæn som i dag. For otte år siden boede den 47-årige narkohandler Kenneth Lyngaa Pedersen i lejligheden. David Andersen, der til daglig arbejder som serviceagent for SAS, købte andelslejligheden i 2005. Og efter en større renovering fl yttede han ind i 2006.

- Da jeg flyttede ind, vidste jeg godt , at her var begået et mord. Jeg syntes, det var lidt ubehageligt at tænke på, men jeg var ikke skræmt. Jeg snakkede meget med min far om det, men det er ikke rigtig noget, jeg spekulerer over i hverdagen. Men det er da underligt, når man sidder i sin sofa og tænker over, at manden blev myrdet samme sted, siger David Andersen.

- Det betyder dog meget, at lejligheden var nyistandsat, da jeg fl yttede ind, for det var ligesom at komme ind i et helt nyt hjem. For lejligheden var nærmest i forfald, da jeg overtog den, siger David Andersen.

Beklemt kæreste
Davids kæreste Michele Jensen, der læser til socialrådgiver, ser en smule beklemt ud og gyser ved tanken om den uhyrlighed, som har udspillet sig i den lejlighed, som hun i dag kalder sit hjem. Da hun flyttede ind hos sin kæreste, kendte hun ikke til lejlighedens dystre historie.

- David fortalte det en aften lidt i sjov. Først troede jeg ikke på det, men så søgte jeg efter mordet på nettet. Det føltes mærkeligt at snakke om det, når man nu bor i den samme lejlighed, og det er egentlig også en underlig følelse, at stedet her før i tiden fungerede som en narkobule, hvor der formentlig kom en masse suspekte typer, siger Michele Jensen.

SE KENDTE GERNINGSSTEDER

NJALSGADE 55

ADELGADE 63