Tre rumænske lommetyve blev anholdt, mens de forsøgte at plyndre en ældre kvinde med rollator i Ballerup. Det viste sig, at rumænerne i forvejen var eftersøgt for tre tyverier siden maj, hvor de har afluret ofrenes pin-koder, hugget dankortene og tømt dem for cirka 60.000 kr.

De tre rumænere på 34, 31 og 20 år blev i dag varetægtsfængslet ved retten i Glostrup for 14 dage. Den 34-årige blev anholdt på sin fødselsdag og en af de anholdte var i besiddelse af et forfalsket rumænsk identitetskort.

Det var en vaks borger i Ballerup, der ringede til politiet, da rumænerne fulgte efter ældre mennesker på Centrumgaden ved 11.30-tiden i går. En patrulje anholdt rumænerne for forsøg på tyveri, men da de kom ind på Gladsaxe politistation gik det op for politiet, at dem havde man da set før.

- På vores intranet lå overvågningsfotos af dem fra tre tidligere tyverier i april, maj og september, hvor de havde aflurer pin-koder og stjålet dankort, oplyser politikommissær Michael Libst Sørensen, lokalpolitiet i Gladsaxe.

De tre rumænere var fotograferet ved kontantautomater, hvor de misbrugte de stjålne dankort.

I april stjal de, ifølge sigtelsen, en pung fra et offer i Rema 1000 i Høje Tåstrup. Der var kontanter og dankort i pungen, og inden tyveriet havde rumænerne afluret pinkoden, så offerets konto blev tømt for 20.000 kr.

I maj blev en 94-årig kvinde offer for rumænerne på Herlev Torv, hvor de aflurede hendes pinkode hos Danske Bank, stjal dankortet og hævede 16.800 kr.

I september slog de til mod en 78-årig mand i Skovlunde, der fik lænset sin konto for 21.700 kr.

- De er de forhold, som vi kender til. Nu efterforsker vi om rumænerne kan sættes i forbindelse med andre tyverier, siger Michael Libst Sørensen.

Politiet har endnu ikke fundet ud af, hvor de tre rumænere har opholdt sig, mens de det sidste halve år har været på tyve-turné i Københavns-området.