Hollywoodstjernen Viggo Mortensen satte provinsbyen på den anden ende, da han lørdag åbnede fotoudstiling i Roskilde sammen med faster Tulle.

- Hold da kæft, fløj det ud af munden på den danske Hollywoodstjerne Viggo Mortensen, da han fik øje på den gigantiske kø af mennesker, som tålmodigt stod i regnen og ventede. På ham.

Nu er det jo heller ikke hver dag, at den sjællandske provinsby Roskilde får så prominent besøg.

- De inviterede mig. Og så kommer jeg. Jeg er kun glad for at få lov til at vise mine billeder frem, siger Viggo Mortensen, hvis fotoudstilling 'sådanset' åbnede lørdag Palæfløjen på Roskilde kunstmuseum.

Det var dog ikke kun dér, køen slangede sig rundt om adskillige hjørner.

Stjernen havde nemlig også sagt ja til at skrive autografer og her stod endnu flere linet op med fremmede og forventningsfulde øjne.

Folk - og her taler vi fortrinsvis kvinder - var nemlig kommet fra så fjerne egne som Rusland, Australien og Japan. Bare for det.

- Han er den skønneste. Og vi elsker hans digte. Hans tanker om, at vi alle sammen er forbundet, kommer det samstemmende fra Mari. Nozomi og Rie, som er rejst hele vejen fra Japan for at få et glimt af Viggo.

- Vi har brugt alle vores sparepenge, fniser de i kor.

- Vi kom til Danmark for to dage siden og rejser hjem igen på tirsdag. Så vi er i landet på hans fødselsdag. Det gør os helt varme om hjertet, at fejre dagen mens vi er på det sted, som betyder så meget for ham, siger de videre.

SCROLL NED OG LÆS MERE

Fest hjemme hos faster Tulle
På mandag fylder Viggo Mortensen nemlig 50. Og derfor har hans faster Tulle og den øvrige danske gren af familien arrangeret festivitas for stjernen i aften. Allerede i morgen rejser Viggo nemlig videre i verden efter en lille uges ophold i Danmark.

- Jeg har tre film, jeg gør reklame for nu. Så jeg skal videre til Italien herfra, fortæller Viggo til bt.dk

Inden da nåede han altså i den grad at sætte sin spor i Roskilde, hvor fotografer og journalister var ved at falde over hinandens ben.

- Hov pas lige på, kalder faster Tulle til en fotograf, som er tæt på at gå ind i en lysmast.

- Godt nok er Viggo træt af pressen, men vi har ikke lyst til at miste nogen, siger hun videre med et grin.

Til trods for Viggos verdensberømmelse, var han dog så meget nede på jorden, at han tog sig tid til at besøge endnu et galleri i byen, som dermed fik helt uventet besøg.

Så uventet, at indehaveren var lige ved at skælde ham ud, da han lukkede døren til galleriet op for næsen af pressen.

Hun nåede dog at bremse sig selv, da det gik op for hende, hvem der var kommet på besøg!