Den økonomiske krise og den interne uro i landet er hård ved Thailands turisme. Således forventer man, at antallet af besøgende i år vil falde med over 20 procent.

De mange hoteller i ferieparadiset, bl.a. Pattaya, har registreret en nedgang på hele 20-25 procent i de første otte måneder af 2008 i forhold til året før.

Den økonomiske krise i hele verden er kommet på et særdeles uheldigt tidspunkt for Thailand, da mange også er blevet væk fra ferielandet på grund af den voksende uro internt i landet.

Ifølge Bangkok Post er flere initiativer blevet indstillet, da økonomien simpelthen ikke er til udvidelser etc.

-Det er den største krise for turistindustrien i Pattaya i løbet af de seneste 10-12 år. Vi ramler ind i mange negative faktorer både lokalt og globalt, siger Alisa Phantusak, som er chef for firmaet Tiffany Show Pattaya, til avisen.

Ifølge den engelsksprogede avis er der ikke tale om et enkelt eller to lande, hvor befolkningen bliver væk fra Thailand. Nej, det er over en bred front.

Rungthip Suksrikarn, som er vicepræsident for hotellet Sunbeam i Pattaya, siger dog til avisen at han tror det er den interne uro i landet, der først og fremmest er årsag til, at turisterne svigter.

Han mener, at f.eks. europæerne i stedet vælger andre asiatiske lande, hvor der er fred og ro.

-Vi mister på den økonomiske krise, men vi mister primært på vore interne konflikter. Alle her i landet føler håbløshed og vi håber snart på bedre tider, siger han til avisen