Jønke smiler og ryster på hovedet, da B.T. fortæller om det ultimatum stifteren af den jyske indvandrerbande DIK (Den Internationale Klub) fremsatte i B.T. tirsdag.

Budskabet fra Abdalla lød: Betal blodpenge og udlevér de tre HA-støtter, der er mistænkt for drabet på den 19-årige Osman Dogan i Tingbjerg ved København.

Jønke har kun en hovedrysten tilovers for bandechefen.

- Jeg vil ikke kommentere hans forslag, og heller ikke det der sker udenfor med HA og andre, siger Jønke.

HA: 'Ingen mægling'
- Men du kan godt citere mig for, at såvidt jeg ved, har Danny Abdalla intet med DIK at gøre mere, siger Jønke og henviser i øvrigt til Hells Angels hjemmeside.

Her står i en kortfattet pressemeddelelse, at der ikke er tale om nogen 'forestående mægling mellem HA og bestemte indvandrerbander'. 'HA opfatter ikke sig selv som part i den påståede konflikt (Bandekrigen. red.). HA er en motorcykelklub, der ikke generer nogen, men hvis nogen træder os over tæerne, træder vi hårdt tilbage'.

Håndgranat mod klubben
I den konflikt, som HA siger de ikke er part i, er der i de seneste måneder blevet skudt mange gange mod steder med tilknytning til HA og smidt en håndgranat mod deres klub på Svanevej, København.

Samtidig er der blevet skudt mod andre steder med relation til indvandrere. Flere tilfældige mennesker er blevet såret ved skudepisoderne.

Jønke sidder varetægtsfængslet på tiende måned i en sag, der kan have eskaleret konflikten. På vej til julefrokost i december 2007 blev Jønke og en kammerat overfaldet af en ung indvandrer tæt ved HA-medlemmets bopæl.

Både Jønke og overfaldsmanden blev livsfarligt såret af knivstik. Jønke, da han forsvarede sin kammerat, og overfaldsmanden, da han efterfølgende blev slået og stukket af Jønke.

Både overfaldsmanden og Jønkes kammerat er forlængst løsladt, men stadig sigtet i sagen, mens Jønke har siddet fængslet siden december.

Han er netop flyttet tilbage til Politigårdens Fængsel efter et seks uger langt ophold på sikringsanstalten Enggården, hvor han på begæring af anklageren skulle mentalundersøges.

Retten ventes at tage stilling til resultatet af mentalundersøgelsen inden længe.