Med skjult kamera er en tysk dressurtræner blevet afsløret i at mishandle fire heste på det groveste i Sønderjylland med utallige piskeslag. De brutale træningsmetoder har fået Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde den tyske træner, der allerede har en dom for dyremishandling og 15 andre uafsluttede retssager i Tyskland.

Det er den berygtede tyske træner, Christine Wels, der i gennem længere tid har pisket og tortureret hestene på grusom vis. Det har været et led i hendes dressurtræning, som er foregået på gården ”Hesteløkken” i den sønderjyske by Kruså, hvor hun har lejet sig ind.

SE VIDEO

- Hestene er blevet pisket meget hårdt og systematisk gennem lang tid. Det er ubegribeligt at Christine Wels kan få sig selv til at kalde det for træning, for dyrene har været udsat for meget pinefulde smerter, når de er blevet pisket og slået, siger dyrlæge Ole Caspersen fra Dyrenes Beskyttelse til bt.dk.

Det er Ole Caspersen selv, der har anmeldt Christine Wels til politiet på baggrund af det bevismateriale, han har fremskaffet. Han har været ude på gården og har ved selvsyn tjekket de fire heste, som han har taget billeder af. Dyrene havde både friske blodige sår og gamle ar, der stammer fra piskens ublide berøring.

Ifølge Ole Caspersen er hestene også blevet udsat for andre ufine metoder med det normale hesteudstyr. De havde nemlig også mærker efter sporer, bidsler og seletøj som er blevet anvendt meget hårdt og brutalt.

Første gang Ole Caspersen mødte Christine Wels hilste han kort på hende, da hun gav ham lov til at efterse hestene.

- Men da det stod klart, hvad hun har gang i, havde jeg ikke lyst til at snakke med hende mere, siger en tydeligt forarget Ole Caspersen, der ikke kan forstå, hvorfor politiet ikke øjeblikkeligt udsteder et forbud, så den hårdhændede tyske kvinde ikke længere må træne hestene.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man i dag været på ”Hesteløkken” med en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen, der skal vurdere sagens omfang.

- Vi undersøger sagen i øjeblikket, men vi kan ikke give kvinden (Christine Wels red.) et forbud mod at træne hestene, før at vi har fået den faglige eksperts vurdering. Men det bliver indenfor denne uge, siger Hans Peter Aarøe Petersen ved Syd- og Sønderjyllands Politi i Aabenraa.

Christine Wels’ brutale træningsmetoder er blevet overværet af 30-årige Thorbjørn Astrup. Det er hans forældre, der ejer ”Hesteløkken” og han er rasende over den behandling hestene er blevet udsat for.

- Hun kan ikke være normal oppe i hovedet. Jeg har flere gange påpeget over for hende, at jeg synes det er dybt forkert, men hun mener, at det er måden man opdrager og træner heste på, siger Thorbjørn Astrup.

- Mine forældre og jeg har det ikke godt med at dyrene bliver behandlet sådan på vores gård, men vi kan ikke gøre meget ved det. Hvis vi smider hende ud, så fortsætter hun bare et andet sted, siger Thorbjørn Astrup.

Før Christine Wels kom til ”Hesteløkken” trænede hun en overgang på en rideskole i Gråsten, hvor hun hurtigt blive smidt på porten, da man opdagede, hvad der foregik.

Men familien Astrup vil ikke smide hende ud, da de hellere vil forsøge at få stoppet Christine Wels én gang for alle med hjælp fra Dyrenes Beskyttelse, som har tænkt sig at rejse en sag.

Christine Wels, da i øvrigt blev nummer ni ved VM i dressur tilbage i 1992, har allerede fået en dom for dyremishandling i Tyskland. Her må hun ikke have at gøre med dyr i forretningsøjemed.

Desuden har hun 15 uafsluttede retssager mod hende, og det har fået hende til at søge over grænsen til Danmark, hvor hun troede, at hun ufortrødent kunne fortsætte sine træningsmetoder i ro mag.

Men det kunne hun ikke. For Inga Halb, en tysk ridelærer, har i lang tid villet have skovlen under Christine Wels. Da Inga Halb fandt ud af, at hvor Christine Wels befandt sig, fik hun allieret sig med en tidligere elev, danskeren Melanie Bonde.

Sammen fik de installeret et skjult kamera så de kunne dokumentere den brutalitet, der finder sted, når Christine Wels forsøger at få hestene til at makke ret. - Efter at hun fik sin dom i september 2007 vidste vi, at hun ville rykke til Danmark. Vi har filmet hende tre gange, og nu forsøger vi at få hende dømt her i Danmark.

Hvis hun bliver dømt i to EU-lande betyder det, at hun kan få en dom, der dækker hele EU. Det håber vi på, for hun har sagt, at hun bare vil flytte til Italien, hvis hendes metoder ikke bliver accepteret her, siger Melanie Bonde til bt.dk.

Det var i dag ikke muligt at få en kommentar fra Christine Wels. Da TV-Syd tidligere på dagen var ude for at lave interviews ved gården kom hun kørende, men så snart hun så tv-kameraerne vendte hun om og kørte af sted igen.