Naser Khaders nye forening af internationale islam-kritikere betyder, at den eksisterende trussel mod Danmark vil være vedvarende, vurderer terrorekspert.

Danmark bliver ved med at være i terroristernes sigtekorn. Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste, efter at folketingspolitikeren Naser Khader (LA) stifter en ny forening af internationalt berømte islamisme-kritikere. Foreningen vil gøre København til epicentrum for kampen mod muslimsk fanatisme.

- Nu ved vi ikke, hvad der kommer ud af initiativet, men det vil betyde, at den eksisterende alvorlige trussel mod Danmark vil være vedvarende, og at Danmark fortsat vil være i terroristernes sigtekorn, siger Bonnichsen til Ritzau.

Foreningen blev stiftet på et fransk vinslot for halvanden måned siden, men navn og medlemsliste holdes foreløbig tæt til kroppen, skriver Weekendavisen fredag. Den tidligere efterretningschef har dog ikke meget tilovers for Khaders projekt.

- Jeg synes, at hele projektet viser, hvor lidt tillid og tiltro de i bund i grund har til de vestlige værdier og vores modstandskraft. Men også hvor lidt tiltro de har til de moderate muslimers egne evner til at hamle op med islamisternes totalitære projekt, siger Bonnichsen.

/ritzau/