En uhyggelig side ved det omsiggribende parallelsamfund er stadig børnebrudene på 14 år, mener velfærdsminister Karen Jespersen.

Velfærdsminister Karen Jespersen er oprørt over, at piger helt ned til 14 år i stigende omfang bliver gift i Danmark. Selvbestaltede imammer står for disse børne-bryllupper, der strider klart mod den danske ægteskabsgrænse på 18 år.

Det er ifølge ministeren en af de alvorlige skyggesider ved det islamiske parallelsamfund, som breder sig med lynets hast i Danmark.

- Barnebrude, der er en islamisk tradition, er tilsyneladende også ved at blive mere udbredte i Danmark, siger ministeren.

- I flere islamiske lande er den tilladte alder for at blive gift lavere end i Danmark, og der er piger, der bliver gift, selv om de er under denne alder. Der er aktuelle sager med piger ned til 9 år. I Danmark har det været fremført, at piger på eksempelvis 14, 15 og 16 bliver viet af imamer ved såkaldte dagligstuebrylluppe, siger Karen Jespersen.

I en kronik i Berlingske Tidende tager hun kraftigt afstand fra udviklingen m ed parallelsamfund, der breder sig i bl.a. i København og Odense. Imamer eller andre overhoveder styrer og afsiger her deres egne domme. 90 procent af alle politianmeldelser bliver f.eks. trukket tilbage, og konflikter bliver i stedet løst uden om samfundets politi og domstole.