Så er Ellertens tohjulede fætter på gaden. En elektrisk cykel med både motor og pedaler vækker i øjeblikket opsigt i Berlins gader.

Ifølge den østrigske opfinder er el-cyklen, eller "eRockiT", som han har kaldt den. Halvt cykel og halvt motorcykel - i hvert fald er den cool, mener Stefan Gulas:

SE VIDEO: ØSTRIGEREN FRÆSER IGENNEM BERLIN

- Det er en motorcykel, men på en måde også en cykel, for den virker som en cykel. Man skal træde i pedalerne, før den kører, forklarer Gulas, som har arbejdet i fire år på at frembringe det nye transportmiddel.

- Pedalerne fungerer som en slags accelerator. Du har ikke noget gashåndtag, men skal i stedet trampe løs. Jo hurtigere du tramper, jo hurtigt kan den køre.

SE VIDEO: ØSTRIGEREN FRÆSER IGENNEM BERLIN

Tramperiet er med til at oplade cyklens batterier. Takket være den geniale elmotor bliver energien fra førerens ben ganget med 50 og det giver elcyklen en tophastighed på hele 80 km i timen.

Mere herunder

Stefan Gulas er stolt af sin el-cykel, som han er overbevist om, vil revolutionere vore transportvaner:

- Det jeg er mest stolt af, er at det er lykkedes os at lave et så 'cool' elektrisk køretøj. Der findes masser af 'cool' benzindrevne køretøjer, bare tænk på Ducati-motorcykler eller biler som Porche og Ferrari. Men de sluger altså benzin.

Skulle du være blevet lun på den nye el-cykel, skal du dog have den store tegnedreng op af lommen. En "eRockiT" koster 30.000 euro i Tyskland - det er godt 225.000 danske kroner. Og du skal allerede betale første 25.000 euro ved bestillingen!

Ikke noget under, at opfinderen Stefan Gulas forventer, at hans nye opfindelse først og fremmest vil appelere til kreative, succesrige mennesker. Foreløbig planlægger han at producere ti eksemplarer af el-cyklen fra næste år.

SE VIDEO: ØSTRIGEREN FRÆSER IGENNEM BERLIN