Politiet opruster. Konflikten mellem indvandrerbander og AK81 kan eksplodere i denne weekend.

København Politi går weekenden i møde i højeste beredskab. Frygten er, at konflikten mellem Hells Angels ungdomsafdeling AK81 og indvandrer-banderne kan udvikle sig til en reel krig i de københavnske gader, skriver Berlingske Tidende.

LÆS OGSÅ: BANDERNE HAR SAT PRIS PÅ 22-ÅRIGs HOVED

Betjente har fået inddraget fridage, og der er indkaldt ekstra mandskab til Københavns Politi.

- Vi håber meget på, at man besinder sig, men vi er også klar til at tage problemerne i den rækkefølge, de opstår, siger chefpolitiinspektør Per Larsen.

Vil hævne nedskydning
Forud for weekenden er to af de store grupperinger i indvandrermiljøet - Blågårds Plads Gruppen og Black Cobra - under voldsomt pres for at gå ind konflikten mellem gadebander og Hells Angels og deres støtter fra gruppen AK81.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er et mæglingsforsøg på Nørrebro blevet afvist af ledende bandemedlemmer i bydelen, der har afvist en føler fra mellemmænd om, hvorvidt banden var indstillet på at mægle med AK 81.

Det blev afvist, bl.a. fordi indvandrerne ikke kan sidde en episode fra sidste weekend overhørig, hvor to unge indvandrere, der ikke har tilknytning til Nørrebro-banderne, blev skudt ned foran internetcafeen Surf&Play i Rantzausgade.

Indvandrerne mener, at AK 81 stod bag skuddene, og et sådan angreb i hjertet af deres territorium på Nørrebro skal betales tilbage, ikke forhandles i ro. De tolker episoden som et klart tegn på, at rockerne går efter at gøre konflikten til en kamp mellem rockerne og indvandrerbanderne bredt.

Mobiliserer på Nørrebro
Drabsforsøget i Rantzausgade er blevet brugt til at mobilisere støtter på Nørrebro, hvor der i disse dage også er posteret vagter på gaden, og hvor de unge opfordrer hinanden til ikke at samle sig i større grupper på de steder, hvor banderne normalt holder til.

Også Hells Angels har afvist en mægling. Det skete onsdag aften i en pressemeddelelse på gruppens hjemmeside.